Last news in Fakti

29 Август, 2022 19:03 1 672 9

4 години извън футбола грозят Георги Йомов

  • георги йомов-
  • допинг-
  • уефа

Националът има само още 2 дни, за да обясни положителната допинг проба

4 години извън футбола грозят Георги Йомов - 1
Снимка: БГНЕС

Националът на България - Георги Йомов, може да прекрати професионалната си кариера едва на 25-годишна възраст, ако до 1 септември не намери начин, за да обясни положителната си допинг пробва. Това става ясно от регламента на УЕФА срещу употребата на определен тип забранени стимуланти.

Крилото на ЦСКА за пореден път тази година попадна в горещи води, след като през уикенда бе съобщено, че той е останал извън групата за реванша срещу Базел в баражите за Лигата на конференциите, тъй като Антидопинговата комисия е открила анаболен стероид в кръвта му след изненадващите тестове след мача срещу Македония Гьорче Петров отпреди няколко седмици.

За подобно провинение се предвижда до 4 години лишаване от състезателни права, но това време може да бъде съкратено, ако играчът сътрудничи в разкриването на по-тежко престъпление.

В случай, че УЕФА спре правата на българина след изслушването му, той ще има право да обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана, но при всички положения няма да има право да играе футбол до края на календарната година.

Припомняме, че през май Георги Йомов и семейството му бяха замесени в стрелба на паркинга на столична бензиностанция. Тогава той бе уличен в няколко лъжесвидетелства, за да прикрие баща си.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    16 1 Отговор
    Празна глава
  • 2 Цар Симеон

    11 2 Отговор
    Какъв футбол, тоя не е ли в затвора вече? Или скоро ще има оплакване от Жоро Семерджиев от ресторант в Сен Тропе???
  • 3 Пурко

    18 1 Отговор
    Тъкмо ще може да се концентрира в кариерата си в попфолка. Не вярвам да може да пее, но може да го наемат за озвучител, шофьор или момче за всичко за Ария... И без това футбола само му пречеше на нощния живот

    Коментиран от #4

  • 4 Милен

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пурко":

    Ами че кой е казал, че за кариера в "попфолка" трябва да можеш да пееш, то у нас и за кариера във футбола не е нужно да можеш да играеш но това вече е друг въпрос :)))))
  • 5 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    11 0 Отговор
    не само този младеж гълта хапчета. болшинството също зобят. този го хванаха.
  • 6 Славист

    7 0 Отговор
    Този май имаше и други прояви наскоро...
  • 7 Епа то тоя,

    5 0 Отговор
    Кога е бил във футбола
  • 8 Има време

    5 3 Отговор
    Четири години не са кой знае какво. Ще разсъждава и да тренира триразово през това време и може бам у Барселона да се окаже на 29. Левандовски да не е по млад, а!?
  • 9 Страничен

    3 1 Отговор
    За бегето не е лош футболист, но половината Литекс е на допинг!