Отидете към основна версия

1 764 2

Александър Везенков направи нещо великолепно

  • спорт

Сашо поведе "кралете" в почти безнадеждна ситуация за победа

Снимка: Instagram

Александър Везенков игра 15:28 минути за ключова победа на Сакраменто Кингс. "Кралете" спечелиха срещу Голдън Стейт Уориърс със 124:123.

Мачът е от новия турнир на НБА, но се брои и за класирането за редовния сезон на "Лигата на извънземните.

Сакраменто се нуждаеше от победа, за да се класира за 1/4-финалите с домакинско предимство или от загуба с 11 точки, за да е гост в четвъртфиналите

3 минути преди края на третата част Сашо се появи за първи път в игра в дербито. Ситуацията изглеждаше много тежка 16 точки пасив за домакините.

Българинът обаче помогна с 8 точки, 4 борби, 2 чадъра, 1 асистенция и страхотна игра в защита не само за класиране на Сакраменто напред, но и за домакинство в 1/4-финалите.

В графата +/- Сашо завърши с плюс 17. Никой играч не доближи българина в това отношение. Везенков, който е най-добрият играч в Евролигата за миналия сезон и бивша звезда на Олимпиакос, доказа, че има място в НБА.

Сега топката е в треньора на Сакраменто Кингс Майк Браун. "Кралете" са с баланс 10-6 този сезон. Ще са домакини на Ню Орлиънс Пеликанс в 1/4-финалите на новия турнир на "Лигата на извънземните". А Сашо завърши мач с плюс 17 точки срещу 4-кратните първенци на НБА Стеф Къри, Клей Томпсън и Дреймонд Грийн. Сашо направи ключови защити именно срещу звездата Къри, включително в последната атака на мача.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.

Свързани новини