Отидете към основна версия

807 2

Делото на Синер влиза в съда

  • яник-
  • синер-
  • допинг-
  • дело

WADA настоява за отстраняването на италианеца за срок до две години

Снимка: БГНЕС

Световната антидопингова агенция (WADA) подаде жалба в Спортния арбитражен съд (CAS) за нарушение на антидопинговите правила от страна на световния №1 в мъжкия тенис Яник Синер (Италия), съобщава официалният сайт на организацията, предава gong.bg.

„WADA настоява за отстраняването на Синер за срок от една до две години. Не искаме анулиране на каквито и да е резултати, с изключение на решенията, които вече са взети“, пише в изявлението на антидопинговата агенция.

Това е обрат в ситуацията, след като само преди две седмици беше обявено, че WADA няма да обжалва решението да не бъде наложено наказание на италианеца.

Както е известно, на 20 август официалният сайт на организацията за борба с негативните влияния в тениса (ITIA) публикува информация, че Синер е избегнал дисквалификация заради два положителни допинг теста, дадени по-рано през годината. Причина да не бъде наложено наказание е фактът, че не е намерен сериозен повод за отстраняването на италианския тенисист.

Според официалната позиция на Яник Синер, минималното количество на забранения препарат клостебол, открито при антидопинговите тестове, е попаднало в организма му чрез масаж от неговия физиотерапевт, който преди това третирал рана на ръката си с лосион, съдържащ веществото.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.

Свързани новини