28 Септември, 2024 14:28 551 1

Делото на Синер влиза в съда

  • яник-
  • синер-
  • допинг-
  • дело

WADA настоява за отстраняването на италианеца за срок до две години

Делото на Синер влиза в съда - 1
Снимка: БГНЕС

Световната антидопингова агенция (WADA) подаде жалба в Спортния арбитражен съд (CAS) за нарушение на антидопинговите правила от страна на световния №1 в мъжкия тенис Яник Синер (Италия), съобщава официалният сайт на организацията, предава gong.bg.

„WADA настоява за отстраняването на Синер за срок от една до две години. Не искаме анулиране на каквито и да е резултати, с изключение на решенията, които вече са взети“, пише в изявлението на антидопинговата агенция.

Това е обрат в ситуацията, след като само преди две седмици беше обявено, че WADA няма да обжалва решението да не бъде наложено наказание на италианеца.

Както е известно, на 20 август официалният сайт на организацията за борба с негативните влияния в тениса (ITIA) публикува информация, че Синер е избегнал дисквалификация заради два положителни допинг теста, дадени по-рано през годината. Причина да не бъде наложено наказание е фактът, че не е намерен сериозен повод за отстраняването на италианския тенисист.

Според официалната позиция на Яник Синер, минималното количество на забранения препарат клостебол, открито при антидопинговите тестове, е попаднало в организма му чрез масаж от неговия физиотерапевт, който преди това третирал рана на ръката си с лосион, съдържащ веществото.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    След като правилата са такива е редно да бъде наказан!колкото до Дрогата.Дрогата е лекарство до определени дози и опиат ако се преминат тези дози.Когато се водят войни и преди тях....се викат войските...Уж ги подготвят 2-3 месеца нели,ама уж,а в храната слагат вещества....дрога и ги правят за 2 месеца свръх агресивни и така нататък.Мога да направя експеримент ако ....да видите.Всеки човек за 2 месеца при ...подходяща гъбна....подсилка може да стане........да загуби себе си и да стане опасно агресивен,като не се нарушава работата и здравето на черния дроб,а се нарушава хипоталамуса ...там където е печатарката и азът на човека.прекалено много знам за всичката ви мръсотия владетели на света!вече си мисля,че всичко тук от залите за бойни изкуства е програмирано и по някакъв начин чрез нещо в храната агресират хората с цел да се избиват по пътищата или просто да се избиват без война.има такива вещества и Първенци в химио-ровенето бе бившето гдр и ссср!Как мислите такава щека като този да направи за нула време такава сила.може и без да го увреди физически ,но не и емоционално.