Отидете към основна версия

3 270 3

Бербо на Монако пак се издъни

  • монако-
  • бербо-
  • франция

Българинът бе сменен и след това отборът му инкасира фаталния гол

Снимка: БТА/ AP

Отборът на Монако допусна първа загуба във френския шампионат, откакто привлечe българския нападател Димитър Бербатов през зимния трансферен прозорец.

В мач от 31-ия кръг на Лига 1 "монегаските" отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Евиан Тонон-Гайяр и така се отдалечиха на цели 13 точки от лидера в класирането Пари Сен Жермен.

След силните си игри напоследък, Бербо стартира като титуляр за своя тим и бе сред най-опасните футболисти на гостите.

Българинът имаше два отлични шанса да открие резултата в края на първата част, но първо ударът му мина покрай вратата, а после бе париран от противниковия вратар.

Малко след началото на втората част пък Бербатов бе замесен в много добра атака на Монако, като пусна отличен пас към Жермен, но Родригес не успя да завърши с гол започнатото.

В 60-ата минута българският нападател отстъпи мястото си на Емануел Ривиер и това се оказа лоша поличба за тима от Княжеството, който допусна гол и впоследствие загуби мача.

Единственото попадение вкара Седерик Монгунгу от дузпа в 82-ата минута и така донесе победата на Евиан.

В класирането Монако остава втори с 63 точки, Пари Сен Жермен има 76 т. на върха. Евиан пък е 17-и с 34 точки и взе главата на трети гранд, след като по-рано през сезона победи на свой терен ПСЖ и Лион.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини