Отидете към основна версия

6 060 8

Водородната Honda стана по-производителна

  • горивни клетки-
  • водород-
  • honda-
  • fcv
Японците от Honda, които са едни от пионерите при т.нар. водородни автомобили, представи нова версия на концепта FCEV. Иновацията се нарича FCV и ще направи публичният си дебют по време на предстоящия автосалон в Детройт. Серийният вариант е планиран за 2016 година, като първоначално колата ще се продава само в Япония. Впоследствие водородният автомобил ще достигне и до пазарите в Европа и САЩ.
 
Автомобилът разполага с нови диодни светлини, аеродинамични колела и салон, тапициран с естествена кожа и натурално дърво. Моделът е снабден и със специална трансмисия, която е значително по-компактна. Благодарение на новата по-малка скоростна кутия, японците са успели да увеличат вътрешното пространство на колата. От компанията заявяват, че горивните клетки са по-малко с 33% и въпреки това производителността на Honda FCV е по-голяма с 60%
 
Друг интересен факт е, че иновацията може да бъде заредена напълно за около три минути. На този етап от японската компания не разкриват други подробности за автомобила. Те ще станат известни след официалната премиера на FCV в Детройт. Ще припомним, че първия водороден автомобил на Honda, седанът FCX, се появи на бял свят още през 2008 година. Този автомобил обаче така и не можа да стане популярен на пазарите в Япония.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини