Отидете към основна версия

7 114 10

Facebook иска голи снимки от потребители

  • facebook-
  • голи снимки-
  • порно

Facebook тества нова система за борба с публикуването на голи снимки. За целта социалната мрежа моли потребителите си да изпращат интимни кадри, с които алгоритъмът за идентифицирането им да бъде усъвършенстван с уверението, че достъп до тях ще има само изкуственият интелект.

Новата инициатива на Facebook е контрамярка срещу т.нар. "порно мъст" - отмъщение чрез публикуване на голи снимки на бивш партньор, за да бъде опозорен пред целия свят. Филтриращите системи на социалната мрежа все още не могат да разпознават такива изображения с достатъчно висок процент на точност (например ако човекът е с прилепнали дрехи с телесен цвят).

За да подобрят алгоритмите на изкуствения интелект, който цензурира подобни кадри, от Facebook са отправили молби към някои потребители да изпращат свои голи снимки през приложението Messenger, декларирайки, че това е абсолютно безопасно и никой от компанията няма да ги види.

Алгоритъмът създава цифров отпечатък на снимката, за да предотврати всякакви сетнешни опити да бъде качена в социалната мрежа. Процедурата трябва да се повтаря за всяка гола фотография, за която съществува риск да се появи в мрежата заради някой зложелател.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини