Отидете към основна версия

15 077 38

Операционната система на Huawei била по-бърза и от Android, и от macOS

  • huawei-
  • hongmeng-
  • android-
  • операционна система

Китайският портал Gizchina разкри подробности от първите потребителски тестове на новата операционна система на Huawei. HongMeng OS предлага богат набор от възможности за персонализиране в зависимост от личните предпочитания.

От Huawei са се постарали да създадат привлекателен вид на интерфейса с помощта на нови икони за приложенията и множество анимации. HongMeng OS има напълно нов панел за уведомленията и голям прозорец за търсене.

За да подчертаят оригиналността на операционната си система, китайците са създали уникален рингтон. Тествалите HongMeng OS обаче отбелязват, че наборът от настройки на камерите е доста оскъден в сравнение с работещия под Android Huawei P30.

Много от функциите на новата операционна система все още са недостъпни. Възможно е компанията все още да доработва някои от тях и да не иска да разкрива подробности предварително.

Според генералния директор на Huawei Рен Женгфей HongMeng OS работи с 60% по-бързо от Android и превъзхожда по скорост дори macOS на Apple. Компанията планира да използва операционната система за компютри и телекомуникационно оборудван като комутатори, рутери и сървъри.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 26 гласа.

Свързани новини