Отидете към основна версия

9 765 24

Китай готви забрана на бензиновите автомобили

  • бензин-
  • екология-
  • забрана-
  • китай

Китайското Министерство на промишлеността и информационните технологии предлага обособяването на специални зони, в които ще бъде забранено движението на автомобили с бензинови двигатели, съобщава China Daily. В проекта, поместен на сайта на ведомството, се предлага местните власти да анализират фактори като пазарното търсене и нивата на вредните емисии преди да решат дали да участват в експеримента.

През март южнокитайската провинция Хайнан обяви, че планира да преустанови продажбите на бензинови коли до 2030 г. Бурното развитие на промишлеността и експлозивното увеличаване на броя на автомобилите в страната доведе до рязко влошаване на екологичната картина, което тревожи властите.

Правителството на Китай поощрява продажбите на електромобили в опит да се справи със замърсяването на околната среда. Местната автомобилна индустрия обаче се съмнява, че това може да доведе до пълен отказ от традиционните двигатели с вътрешно горене предвид климатичните различия и степен на замърсяване по региони.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини