Отидете към основна версия

79 326 68

"Мръсните" дизели на VW се харчат като топъл хляб

  • volkswagen-
  • дизел-
  • дизелгейт-
  • продажби

Дизеловите автомобили, които Volkswagen бе принуден да изкупи обратно от собствениците им след избухването на скандала с манипулираните вредни емисии, са истински хит на американския пазар, пише The New York Times. Оказва се, че ловци на изгодни сделки пътуват до други щати, за да се сдобият с евтин TDI.

Управител на автосалон в щата Индиана разказва, че вече е продал почти 1 000 "дизелгейтови" VW-та. Според Чад Пробст, шеф на Vorderman Volkswagen, поне 50-60 клиенти си тръгват от автосалона му с такава кола всеки месец и дори изобщо не поглеждат модели на други производители.

Към момента 310 000 от общо 380 000 изкупени обратно "мръсни" дизели вече са си намерили нови собственици. Според The New York Times огромният интерес към такива автомобили се дължи на ниския разход, фабричната гаранция от 4 години, наложена на Volkswagen от правителството за всички препродавани коли, и липсата на други дизелови автомобили на пазара.

Заслуга за бума в продажбите несъмнено имат и ниските цени. Дизелов Golf от 2015 г., например, може да се купи за $11-12 хил. (€9 900 - €10 800).

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 75 гласа.

Свързани новини