Отидете към основна версия

4 374 6

Mercedes-Benz започва серийно производство на товарни автомобили с електрическо задвижване

  • mercedes-benz-
  • actros-
  • мерцедес-
  • улуктрически камиони

Серийното производство на eActros започва през 2021 г. в завода на Mercedes-Benz във Вьорт

Mercedes-Benz започва серийно производство на товарни автомобили с електрическо задвижване през 2021-ва година в завода във Вьорт, Германия. Електрическите модели ще се монтират заедно с тези с конвенционално задвижване в гъвкав процес. Конструкцията на различните типове превозни средства ще се интегрира максимално в една поточна линия, независимо дали автомобилът ще получи конвенционален двигател с вътрешно горене или електрически силов агрегат.

Серийното производство на eActros ще стартира през следващата година и ще бъде значително по-добро от съществуващия прототип в различни области като пробег, мощност на задвижване и безопасност. По отношение на полезния товар eActros ще бъде подобен на конвенционалния Actros. Електрическият модел ще се предлага като двуосен и триосен вариант с максимален пробег над 200 километра. Daimler Trucks ще интегрира превозното средство в цялостна екосистема, която ще включва и консултантски услуги, свързани с електрическата мобилност. Сред тях са анализ на маршрута, проверка за възможни субсидии, подкрепа с оперативна интеграция на автопарка и формулиране на подходящи решения за инфраструктура за зареждане.

През 2022-ра година в завода във Вьорт Mercedes-Benz ще започне производството и на подходящия за комунални услуги електрически eEconic. Със своите ергономични качества и характеристики за безопасност автомобилът е незаменим помощник в градския трафик и при събиране и изхвърляне на отпадъци за битови цели, например. Такива дейности могат да бъдат изпълнявани с максимална ефективност от този тип електрически превозни средства с батерии поради сравнително кратките и строго планирани маршрути от около 100 километра с голям процент спирания при шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини