Отидете към основна версия

17 661 20

За и против купуването на ударени автомобили от САЩ

  • ударени коли-
  • сащ-
  • търг

Като цяло обаче е най-добре такава кола да се вземе вече оправена в България

У нас, хората купуващи си ударени автомобили от САЩ не са чак толкова много, но такава практика съществува. Цените на ударени коли от САЩ са ниски, но има и т.нар. "подводни камъни" за които трябва да сте подготвени. Ето и някои от тях.

Колата може да бъде проверена в САЩ. Проверката е възможна с помощта на онлайн услуги, но трябва да знаете, че проверката е относителна. Все пак е добре да проверите колата преди да участвате в тарга.

За съжаление колата може да се види само на снимки, които често и съвсем умишлено не се правят от всички ъгли. По-добре е тя да бъде огледана от човек на място, но цената на тази услуга струва около $200.

Купувайте коли от доказани търгове, там вероятността да ви измамят е по-малка, но така или иначе съществува. Основните търгове, от където всеки купува са:

Copart

Отличава се с голям брой ударени автомобили, но и с най-много измами. Почти сигурно е, че рейтингът на автомобила не отговаря на реалностите. Предимствата са в големия избор и, че в повечето случаи цената е по-ниска от другаде. Рискът се възнаграждава с печалба.

Манхайм

Рейтингът е последователен, снимките са с високо качество, рядко се случва да бъдете излъгани, но цената често е с 20% по-висока от Copart и изборът е по-малък. Понякога дори не си струва да играете на търга, защото още първоначалната цена е висока.

IAAI

Това е търг на застрахователни компании, той е по-малък от Copart като обем на офертите, но колите там се характеризират с по-високо качество. Тотал щети не се предлагат, а и самите коли са по-нови. И там обаче цената е по-висока.

Като цяло ако искате да купите много по-евтино - Copart, понякога IAAI. Ако искате по-надеждни и по-скъпи - пробвайте в Манхайм. Като цяло обаче е най-добре такава кола да се вземе вече оправена в България, където също може да се провери в доверен на вас сервиз. Няма да ви излезе толкова по-скъпо, но вероятността да бъдете излъгани е значително по-малка.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 28 гласа.

Свързани новини