Отидете към основна версия

2 106 4

"Китайският Google" е на път да се превърне в производител на електромобили

  • baidu-
  • електромобили-
  • търсачка

Baidu иска да пусне собствена марка автомобили и търси партньори, с които да го направят

Baidu Corporation, която е абсолютен лидер на пазара на търсачки в китайския сегмент на интернет, планира да пусне собствена марка електрически превозни средства. Информацията е на агенция Ройтерс, позовавайки се на три високопоставени източника, запознати с плановете на концерна.

Поне първоначално Baidu няма да строи собствени фабрики, а възнамерява да прави поръчки при други производители на автомобили. Агенцията посочва FAW, GAC и Geely като партньори, с които вече текат преговори. Нито една от тези компании обаче не е потвърдила до момента официално информацията.

Baidu има автомобилно подразделение от 2017 г., наречено Apollo. Досега обаче разработва услуги, които могат да бъдат заети от други производители на автомобили, за да се интегрират в техните превозни средства, предназначени предимно за китайския пазар.

Също през септември стана известно за интереса на Baidu към производството на безпилотни електрически превозни средства заедно с FAW, но тогава ролята на търсачката се свеждаше именно до разработването на система за автономно управление, а не на цялата електрическа кола.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини