Last news in Fakti

16 Декември, 2020 16:05 2 101 4

"Китайският Google" е на път да се превърне в производител на електромобили

  • baidu-
  • електромобили-
  • търсачка

Baidu иска да пусне собствена марка автомобили и търси партньори, с които да го направят

"Китайският Google" е на път да се превърне в производител на електромобили - 1

Baidu Corporation, която е абсолютен лидер на пазара на търсачки в китайския сегмент на интернет, планира да пусне собствена марка електрически превозни средства. Информацията е на агенция Ройтерс, позовавайки се на три високопоставени източника, запознати с плановете на концерна.

Поне първоначално Baidu няма да строи собствени фабрики, а възнамерява да прави поръчки при други производители на автомобили. Агенцията посочва FAW, GAC и Geely като партньори, с които вече текат преговори. Нито една от тези компании обаче не е потвърдила до момента официално информацията.

Baidu има автомобилно подразделение от 2017 г., наречено Apollo. Досега обаче разработва услуги, които могат да бъдат заети от други производители на автомобили, за да се интегрират в техните превозни средства, предназначени предимно за китайския пазар.

Също през септември стана известно за интереса на Baidu към производството на безпилотни електрически превозни средства заедно с FAW, но тогава ролята на търсачката се свеждаше именно до разработването на система за автономно управление, а не на цялата електрическа кола.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    3 12 Отговор
    Ей, не се научиха тия, че да произвеждаш автомобили не е като да правиш телефони и компютри...

    Коментиран от #2

  • 2 За немците ли говориш

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Защото те ще са единствените потърпевши, защото са зле с правенето на компютри. Volkswagen id3 е живото доказателство. Започнаха производство на купетата миналия ноември, но успяха да накарат компютрите в тях да заработят чак октомври тази година, като проблемите продължават.

    Коментиран от #3

  • 3 747282

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "За немците ли говориш":

    Ти какво очакваш от балки интерменшени, на които само нацизма и расизма са в главите им
  • 4 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    1 1 Отговор
    ТОВА ДЗВЕРО ,ПРАВ ЛИ СЕ КАРА?