Отидете към основна версия

3 749 6

Sony и секси певицата Мадисън Биър представиха технология за виртуални концерти (ВИДЕО)

  • sony-
  • мадисън биър-
  • виртуален концерт

Пандемията от коронавирус доведе до затваряне на традиционни концертни зали и отмяна на масови събития, в които участват поп звездите. Sony обаче реагира на момента и бързо изпълни желанията на феновете, които искат да присъстват на концертите на своите идоли, които не изнасят концерти поради затягането на карантинните мерки.

Разработчиците на Sony, заедно с младата, но популярна американска певица Мадисън Биър, представиха завладяващ концерт, използващ технология за виртуална реалност. Иновацията беше демонстрирана в рамките на също така виртуалното тазгодишно изложение CES 2021.

Концертът Immersive Reality включва виртуален образ (аватар) на Мадисън Биър, който концертира в зала Sony пред виртуална публика. В действителност певицата се представи в студиото в костюм за виртуална реалност. Аватарът на Мадисън Биър изпълни няколко откъса от предстоящия ѝ албум "Life Support" и песента Boyshit.

За да се осъществи завладяващият концерт, бяха използвани най-модерните технологии в областта на 3D обемните изображения в реално време с помощта на Unreal Engine. Публиката използва PlayStation VR и слушалки Oculus, за да гледа виртуалния концерт.

Според Sony Music Entertainment това е едно „авангардно и невероятно реалистично изживяване“. От компанията са на мнение, че първият виртуален концерт няма да е единствен и предвиждат значително да разширят публиката, като им позволи да гледат концертите на водещи звезди от всяка точка на света.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини