Отидете към основна версия

6 232 37

Американска компания показа решение на проблема с бавното зареждане на електромобили (ВИДЕО)

  • ample-
  • honda-
  • замяна на батерии

Ample предлага заменими батерии за автомобили на ток

Снимки: Youtube

През изминалата седмица ви информирахме за общия проект на Honda, Yamaha, KTM и Piaggio, който има за цел да разработи лесно заменими батерии за леки електрически превозни средства. Този път ще ви представим идея на американската компания Ample, която е подобна, но позволява технологията да работи и при по-големи автомобили на ток.

Вместо да се използва една голяма батерия, компанията я е разделила на по-малки отделни модули. Всеки един от тях може да бъде заменен, а това ще отнема не повече от 10 минути, според Ample. За задвижване на малките автомобили ще са нужни около 10 такива модула, за средните 16 до 20, а за най-големите ще ви трябват 30 модула.

Предимството на този вид батерии е бързата смяна, която на практика намаля значително времето за зареждане. Специална програма ще осигурява специални места, на които клиентите ще могат да разменят изтощените модули за напълно заредени такива. За да бъде възможно това, то автомобилът трябва да премине през сервиз, за да се приспособи за решението на Ample или да бъде произвеждан директно с място за различните модули. От американската компания споделят, че водят преговори с 5 от най-големите автомобилни производители, но не споменават кои точно са те.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.

Свързани новини