Отидете към основна версия

2 842 15

Ето кои са най-добрите градове за електрически автомобили

  • електрически автомобили-
  • зареждане

Проучването е на база климат и средна годишна температура

Снимка: Shutterstock

Метеорологичните условия и по-специално температурата на въздуха могат да окажат голямо влияние върху автомобилите на ток, като външните услови могат съответно да влошат пробега или да го подобрят спрямо предписаните от производителя условия.

Колегите ни от carinsurance.ae са направили проучване в което показват кои са най-добрите пет града за шофиране на електрически автомобили от гледна точка на метеорологични условия, като тестов автомобил е Tesla Model 3.

Първото място се споделя от три града, като това са Сидни, (Австралия), Лос Анджелис (САЩ), както и съседна Атина (Гърция). Според проучването там може да изминете средно 351 километра с едно зареждане.

На четвърто място се нарежда Лисабон(Португалия), където средния пробег е 349 километра, а на последно място в топ 5 влиза Мексико (Мексико). В класацията не са включени трафикът или зарядната инфраструктура, а единствено климатът в избраните градове.

От друга страна, най-лошите и съответно по-студени градове са Рейкявик(Исландия) със среден пробег от 296 километра, а останалите места се заемат от Тарту(Естония), Хелзинки (Финландия), Еспоо(Финландия) и Осло(Норвегия) със среден пробег от 307 километра.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини