Отидете към основна версия

1 885 3

Volkswagen тества автономни автомобили по улиците на Мюнхен (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • автономни автомобили

Компанията тества системи от ниво 4

Автономните автомобили изглежда са следващият голям хит сред автомобилните производители и най-големите компании вече започнаха да представят подобни технологии, било то в напълно завършен вид или все още в тестов режим. Една от тези компании е Volkswagen, която през изминалата седмица проведе пътни тестове с автономен бус по улиците на Мюнхен.

Безпилотната версия на ID.Buzz бе засечена от стотици хора в германския град, а по-късно и от Volkswagen потвърдиха информацията, че са започнали тестове на технологията. Това е първият път в който подобна технология от Volkswagen бива тествана по улиците в центъра на града и от компанията споделят трудностите, които срещат и нещата, които ще се окажат най-трудни при усъвършенстването на технологията.

Според Хърбърт Дийз, който е изпълнителен директор на Volkswagen Group, една от най-големите трудности за автономните автомобили в градовете са пешеходците. Техните движения и намерения са трудни за предвиждане и научаване от компютрите на автомобилите.

Автономният ID.Buzz разполага с 14 камери, 11 радара и пет LiDAR сензора, които позволяват на превозното средство да има непрекъсната 360-градусова връзка със заобикалящата го среда.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини