Отидете към основна версия

2 771 11

Вибриращи ел. коли ще се борят с ниския пробег

  • porsche-
  • taycan-
  • електромобили-
  • вибрация

От Porsche изпробват нова технология, която да подобри представянето

Автомобилните производители се опитват да се справят с ниския пробег на електромобилите по всевъзможни начини, като същевременно с това се опитват да запазят настоящия капацитет на батериите, поради високото тегло, което и без това вече е факт. И докато това поражда някои странни решения на пазара, част от тях се доказват като много полезни. Сега от Porsche също тестват нетрадиционен начин за справяне с ниския пробег, разкриха от компанията.

“Ние проучваме дали е възможно да се намали стойността на въздушното съпротивление в определени точки на автомобила чрез систематично възпроизвеждане на вибрации, ” каза професор Андреас Вагнер, председателят на програмата за автомобилно инженерство в университета в Щутгарт. “ Ако пуснете определен импулс във въздушния поток около автомобила с помощта на високоговорители, поведението му може да бъде повлияно.”

Накратко казано, германската компания заедно с учени от университета се опитва да подобри аеродинамиката на автомобилите, като ги кара да вибрират и така по-лесно да „разрязват“ въздуха при шофиране. Технологията все още е в ранен стадии и от Porsche не споделят какви данни са получили и как точно се отразяват вибрациите на купето и пробега.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.

Свързани новини