Отидете към основна версия

1 683 21

Смяна на батерията на електромобил за 3 минути. Възможно ли е?

  • nio-
  • зарядна станция-
  • батерия-
  • подмяна

Новите зарядни станции на Nio обещават още по-бърза подмяна

Nio представи третото поколение на своите зарядни станции с много интересни параметри. Новите съоръжения ще бъдат монтирани в Китай и обещават подмяна на батерията на електромобила със заредена такава в рамките на само три минути. Това означава, че зарядната станция ще може да извърши точно 408 процедури за подмяна на батерия дневно.

От Nio обещават да поставят 1000 съоръжения в Китай до края на тази година, като 400 от тях ще бъдат разположени около магистрали, докато останалите 600 ще бъдат поставени в градовете. Към момента Nio разполага с около 1300 зарядни станции.

Не всички собственици на електромобилите Nio могат да се възползват от процедурата по замяна на батерията, тъй като от компанията изискват специално упоменаване на това при поръчката на автомобила. По този начин клиента не заплаща батерията при поръчка, а вместо това плаща месечна такса в чиято цена влиза и услугата за подмяна на батерията.

Към момента Nio е най-големият оператор на подобен тип станции. Ще е интересно да прочетем вашите коментари. Смятате ли, че подобен тип услуга трябва да стане масова и предпочитате ли я пред зареждането на електрически автомобили на зарядни станции?

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини