Отидете към основна версия

2 720 9

Край на евтиния YouTube Premium от Турция

  • youtube-
  • youtube premium-
  • vpn

Компанията се насочва към VPN

YouTube се насочва към потребителите, които използват VPN, за да се сдобият с по-евтини абонаменти за YouTube Premium. Месечната цена на YouTube Premium варира значително в зависимост от местоположението ви, като например цената на услугата в Турция е много по-ниска от тази у нас. Тази разлика в цените стимулира някои потребители да проявят изобретателност. Те са използвали VPN мрежи, за да прикрият местоположението си, като са заблуждавали YouTube да показва по-евтините цени на друг регион. С помощта на тази илюзия те се абонират, докато изглежда, че се намират в държава с по-ниски цени.

По-рано днес YouTube потвърди способността си да открива потребители, които фалшифицират местоположението си при абонамент чрез VPN. Когато това се случи, системата ще изхвърли съобщение, изискващо от потребителя да актуализира информацията си за фактуриране, за да отрази действителното си местоположение.

Този ход на YouTube подчертава усилията ѝ да поддържа последователни цени във всички региони. Макар че някои може да сметнат този подход за несправедлив, той осигурява по-балансиран и устойчив бизнес модел за платформата.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.

Свързани новини