Last news in Fakti

21 Юни, 2024 15:11 2 678 9

Край на евтиния YouTube Premium от Турция

  • youtube-
  • youtube premium-
  • vpn

Компанията се насочва към VPN

Край на евтиния YouTube Premium от Турция - 1

YouTube се насочва към потребителите, които използват VPN, за да се сдобият с по-евтини абонаменти за YouTube Premium. Месечната цена на YouTube Premium варира значително в зависимост от местоположението ви, като например цената на услугата в Турция е много по-ниска от тази у нас. Тази разлика в цените стимулира някои потребители да проявят изобретателност. Те са използвали VPN мрежи, за да прикрият местоположението си, като са заблуждавали YouTube да показва по-евтините цени на друг регион. С помощта на тази илюзия те се абонират, докато изглежда, че се намират в държава с по-ниски цени.

По-рано днес YouTube потвърди способността си да открива потребители, които фалшифицират местоположението си при абонамент чрез VPN. Когато това се случи, системата ще изхвърли съобщение, изискващо от потребителя да актуализира информацията си за фактуриране, за да отрази действителното си местоположение.

Този ход на YouTube подчертава усилията ѝ да поддържа последователни цени във всички региони. Макар че някои може да сметнат този подход за несправедлив, той осигурява по-балансиран и устойчив бизнес модел за платформата.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол от Криводол

    22 0 Отговор
    Brave браузър.
    Revanced app за Андроид.
    И си свиркате.

    Коментиран от #7

  • 2 Нахранете Мисира

    15 0 Отговор
    Модзила с адблокър и няма тъпите прекъсвания...
  • 3 тубата е изчадие

    9 1 Отговор
    както всички други лицеви и безлицеви проследяващи кръвопийци
  • 4 Трол от Криводол

    17 0 Отговор
    За сега има алтернативи, като тези, които съм изброил в първия коментар.
    Най-лошото, което може да стане, е да ни накарат отново да сваляме mp3-ки както едно време.
    Вместо да ограничават пиратската дейност, за която реват с крокодилски сълзи, те я стимулират и подтикват.
  • 5 Офанзивен дефанзиф

    8 13 Отговор
    Цената за Youtube Premium е 11 лв. на месец. Нищо скъпо, да не казвам две кутии цигари или 3 бири в заведение. И предлага достатъчно много екстри, за да има смисъл да се плаща - работа на заден фон, работа при загасен дисплей, офлайн слушане, до 5 устройства с един абонамент, без реклами (разбира се), създаване на произволен брой плейлисти, ...
    Всички тези браузъри и приложения блокират рекламите, но не дават другите екстри. Затова го плащам и не го мисля, доволен съм от услугите и засега не смятам да се отказвам.
    Не агитирам никой да плаща - рекламите ме вбесяват и мен (ако не съм в моя акаунт). Просто посочвам, че ако искате много екстри, цената изобщо не е проблем.
    Да не говорим, че все пак някой полага труд за това нещо - никой от нас не иска да работи без да му се плаща, нали?
  • 6 Гордостта на Тарра

    5 1 Отговор
    А тези с двойно гражданство? Има хора които живеят в Германия и Турция.. или Турция България
  • 7 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трол от Криводол":

    Няма shorts с това приложение
  • 8 Иванов

    1 8 Отговор
    Плащам youtube premium family. 17 лв на месец и срещу тях -5 акаунта живеещи в едно домакинство стават premium. Сигурен съм , че всеки от вас , дето лаете и ползвате разни адблокери, изпивате и изпушвате мноого повече от 17 лв , но друго си е да е аванта.. Българина на аванта и кило сол изяжда. Ааа и забравих- premium ти дава и неограничен youtube music, а там има повече музика дори от спотифай. Дерзайте, яжте сол на аванта, може да забогатеете.
  • 9 Тиквоний Велики

    2 0 Отговор
    Системата ЩЕ ИЗХВЪРЛИ съобщение!!
    Сложете знак -18 щом почваме от обяд да се изхвърляме :) ох журналя ох кеф….