Отидете към основна версия

1 543 7

HMD се сбогува с марката Nokia в Европа

  • hmd-
  • nokia-
  • смартфон-

Nokia Corporation продължава да съществува

HMD Global, компанията, която лицензира марката Nokia за смартфони, направи още една стъпка към постепенното ѝ премахване в Европа. Въпреки че през последните няколко месеца HMD предлагаше телефони както с марката HMD, така и с марката Nokia, устройствата с марката Nokia привидно изчезнаха от официалните уебсайтове на HMD в Европа.

Този ход следва по-ранното съобщение на HMD за намерението ѝ да се съсредоточи върху собствената си марка. Въпреки това телефоните с марката Nokia продължават да се предлагат в други региони като Азия, Африка и Латинска Америка. Вероятно и в тези региони марката Nokia ще бъде премахната в крайна сметка.

Въпреки промяната на марката HMD увери потребителите, че съществуващите смартфони и функционални телефони Nokia ще продължат да получават софтуерна поддръжка, въпреки че продължителността на тази поддръжка остава неясна.

Изключително важно е да се отбележи, че оригиналната Nokia Corporation, отделна структура от HMD, продължава да бъде значителен играч в бизнеса с мрежова инфраструктура. Освен това те притежават огромно портфолио от патенти, което в миналото е довело до съдебни битки с големи производители на смартфони като Apple, Samsung и BBK Electronics.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини