30 Септември, 2024 17:30 962 4

HMD се сбогува с марката Nokia в Европа

  • hmd-
  • nokia-
  • смартфон-

Nokia Corporation продължава да съществува

HMD се сбогува с марката Nokia в Европа - 1

HMD Global, компанията, която лицензира марката Nokia за смартфони, направи още една стъпка към постепенното ѝ премахване в Европа. Въпреки че през последните няколко месеца HMD предлагаше телефони както с марката HMD, така и с марката Nokia, устройствата с марката Nokia привидно изчезнаха от официалните уебсайтове на HMD в Европа.

Този ход следва по-ранното съобщение на HMD за намерението ѝ да се съсредоточи върху собствената си марка. Въпреки това телефоните с марката Nokia продължават да се предлагат в други региони като Азия, Африка и Латинска Америка. Вероятно и в тези региони марката Nokia ще бъде премахната в крайна сметка.

Въпреки промяната на марката HMD увери потребителите, че съществуващите смартфони и функционални телефони Nokia ще продължат да получават софтуерна поддръжка, въпреки че продължителността на тази поддръжка остава неясна.

Изключително важно е да се отбележи, че оригиналната Nokia Corporation, отделна структура от HMD, продължава да бъде значителен играч в бизнеса с мрежова инфраструктура. Освен това те притежават огромно портфолио от патенти, което в миналото е довело до съдебни битки с големи производители на смартфони като Apple, Samsung и BBK Electronics.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    7 2 Отговор
    НОКИЯ е мъртва от години. Това, което се продава сега под името НОКИЯ няма нищичко общо.
    Но, НОКИЯ сами са си виновни. Когато чове се вземе за ваздесъщ, винаги го отнася както си му е реда. За вирмите важи същото.
  • 2 Хохо Бохо

    6 3 Отговор
    Ред е на европейските марки автомобили да последват Но Киа. Санкции му е макята
  • 3 Читател

    6 1 Отговор
    И в момента ползвам Нокия и е без грешка.Вие си пишете каквото искате.
  • 4 Джон

    0 0 Отговор
    Гавра с марката е да слагаш Андроид на Нокиа.