Отидете към основна версия

11 747 39

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Борисов е като куклен актьор, който си разиграва едни фигурки (ВИДЕО)

  • иван бакалов-
  • борисов-
  • куклен актьор-
  • разиграва-
  • фигурки

Него го дразни, че има някаква фигура, с по-голямо политическо доверие от него. И той не може да го преглътне. Цялата му политика е построена върху това, казва журналистът 

Снимка: ФАКТИ

На Лозан Панов му изтича мандата във Върховния административен съд. И той ще продължи като съдия, ако не го изберат за президент. Първо има страшно много кандидати за президент. Това е вид политическа атракция, в която се включват някакви хора, за да придобиват популярност. И някакви хора си правят реклама на името. В политиката това е важно. Основните обаче кандидати- трима, които представляват големите политически сили, това са Радев, Герджиков и Панов. Зад Панов застана "Демократична България". Трите партии във формацията поотделно също заявиха, че го подкрепят. Човекът е юрист, съдия, със стаж, има всички основания да се кандидатира. Лошото е, че може би точно "Демократична България" трябваше да издигне Панов. По същия начин както останалите кандидати- Инициативен комитет и те да го подкрепят.
С най-много подкрепа обаче е президентът Радев. Зад него застанаха няколко партии- ИТН, "Продължаваме промяната", БСП, другата протестна партия "Изправи се!БГ", няколко малки партии като АБВ и тази на Софиянски. Съответно Герджиков го подкрепиха само ГЕРБ. При всички положения повече основания да кажем ,че е обединител, има Румен Радев. Герджиков излиза точно с този коз: "Аз съм обединител, а той вдига юмрук и т.н". Това е доста интересно да се анализира. Герджиков даде един пример, че Радев излязъл пред президентството и подкрепил протестиращите. Обаче имало и контра- протест. Той реално беше от едни мутри и други там събрани. Сред тях се виждаха мутрите, които носеха плакати "Гешев е радост". И те бяха с татуирани мъртвешки глави на разни места.
Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Иван Бакалов.

На Герджиков целият му инициативен комитет е от гербаджии. Да ме прощават, но Харалан Александров, Румяна Коларова, Нидал Алгафари- няколко такива пропагандатори на ГЕРБ. Всичко, което говорят, като седнат в телевизионно студио, е това. Отделно има хора от ГЕРБ, като Радомир Чолаков- председателят на инициативния комитет, има общински съветник от ГЕРБ.В общи линии Герджиков не е някаква независима кандидатура, а си е явен кандидат на ГЕРБ. И той нападна Радев главно по това: "Аз ги обединявам". Кого да обедини? Това са приказките на Борисов. Той му е като аватар, както Гешев му е аватар. Борисов е като един куклен актьор, който си разиграва едни фигурки. Гешев говори вместо него, Герджиков говори вместо него. Да се обединим, по метода на Борисов. Я елате пиленца при батко. Това е неговото обединение. Ако си спомнят хората, когато Радев стана президент, и започна да критикува правителството. Или скоро след това. Целият зор на медиите беше да внушат на обществото, че ще настъпи рая, когато президентът се прегърне с Борисов. Но това е пътят на Борисов, това е обединението на Борисов. Той иска да дърпа конците и да командва всички. Това е както ходи из цяла България и се занимава с "Защо сте турили тука мантинелата".
Целият ГЕРБ е като продължение себичността на Борисов и на неговото его. Него го дразни, че има някаква фигура, с по-голямо политическо доверие от него. И той не може да го преглътне. Цялата му политика е построена върху това.
За Себастиан Курц- той е една стотна, от това, което прави Борисов. Него го обвиниха, ще видим колко ще се докаже. Курц на една стотна подаде оставка. Нашият е брутален наглец.
Те атакуват Радев от две различни страни. Герджиков казва : "Ти не си обединител, аз съм обединител". Панов казва : "Ти не се противопостави достатъчно на назначението на Гешев".

Целият разговор може да проследите във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 77 гласа.

Свързани новини