Отидете към основна версия

5 873 18

Петър Славов пред ФАКТИ: Трепери се дали ще имаме връщане на модела „джипка“, но боядисана в бяло (ВИДЕО)

  • петър-
  • славов-
  • топлофикация-
  • фактури-
  • лукойл

Социологията не може да измери ефекта на предизборна голяма дясна коалиция, казва адвокатът

Снимка: Факти.бг

Трепери се дали ще имаме връщане на модела „джипка“, но боядисана в бяло. Десните хора нямат предложена обща визия. Какво се казва? Отиваме на избори, за да направим нова коалиция с БСП. Тази нереформирана наследница на комунистическата партия. Само това ли ни се предлага. Това коментира пред Лили Маринкова и студио ФАКТИ адвокат Петър Славов.

„Социологията не може да измери ефекта на предизборна голяма дясна коалиция. Говорим от месеци за това обединение на дясното, но не се виждат действия. От големите политическите формации никой не е търсил малките партии и граждански организации. Защо е така?“, попита юристът.

Славов коментира и друг голям проблем, който е свързан с „Топлофикация-София“.

„Разбра се, че дружеството издава фактури и то за дълъг период от време, които не са осчетоводени. Прибира ДДС от хората, което не декларира в НАП. Какви са мащабите на този проблем? Подал съм искане в НАП и очаквам отговор в законовия срок от две седмици. Питам и друго. Къде са предложенията на партиите, които ще се явят на изборите, как ще се борят с монополите. Данъкоплатците сега ще дадат 800 млн. лева на „Булгаргаз“, защото „Топлофикация-София“ има огромен дълг към газовия доставчик. Защо е така? Защо се допуска това? Хората пак плащат. Като десен човек искам да чуя десни послания“, добави Славов.

Адвокатът обърна внимание и на друг въжен към днешна дата въпрос. Какво прави държавата с „Лукойл“?

“Какво се прави със „златната акция“. Държавата има човек там, който може да свърши много неща, а не е написал един доклад за последните 5 години. Ако „Лукойл“ спре горивата, какво правим? Имаме ли друга опция. В Гърция дават по 50 евро на семейство, а ние даваме 25 ст. отстъпка при горивата. Тези стотинки щяха да са адекватни, ако горивата бяха 2 лева. При 3,30 е нищо“, завърши той.

Вижте целия разговор във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини