Отидете към основна версия

2 915 20

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Очаквам Борисов да бие отбой за промени в Конституцията (ВИДЕО)

  • копринка червенкова-
  • борисов-
  • пеевски-
  • маккартизъм-
  • конституция

Днес живеем в отровна среда, а у нас се наблюдава един маккартизъм, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Конституцията, Шенген, еврозона… Колко често чуваме тези думи и колко били важни те за нас. Очаквам темата с Конституцията да отпадне, защото няма нито една професионална група, която да подкрепя промените. Вижте, този проект за промени в Конституция успя да обедини всички – съдии, прокурори и НПО-та. И трите структури казват, че това за нищо не става. Това – съдии и прокурори да седнат заедно и кажат „не“, не е било. Това е куриоз и ние го наблюдаваме. И скоро очаквам Борисов, за когото се казва, че е хитър като за 100 лисици, защото обича да се харесва на народа, да бие отбой за промени в Конституцията. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Копринка Червенкова, журналист и общественик.

„Напоследък и Пеевски непрекъснато твърди, че и той всичко прави за народа. Тази конфигурация – Борисов-Пеевски, ще видите, когато дойде моментът, в който вече не им е много удобно да подкрепят кабинета, как ще пуснат проекта за промени на Конституцията по пързалката. Ще видите. Това е такова падение в момента, такава деградация на интелектуалния капацитет на хората, които ни управляват. А поведението на нашите политици е като рефлекса на слугата – да се слагаме на Европа“, коментира още Червенкова.

„Вижте, днес живеем в отровна среда, а у нас се наблюдава един маккартизъм. Да поясня. Става въпрос за един американски сенатор Джоузеф Маккарти, който в САЩ след войната – през 40-те и 50-те години, води голяма битка с комунизма. Става въпрос за масови уволнения, тогава става и разправия с Холивуд, Чарли Чаплин е потърпевш, брутална работа. И това, което виждаме сега, е как думата комунизъм е подменена у нас с путинизъм, с русофилия, с всичко, което намирисва на Русия. Нали нещо такова казаха, че е и миньорите, които протестират, били русофили. Какви русофили, какъв Путин… Важното е да има враг. Враг бе и е президентът Радев, враг е Русия. Всичко това беше отключено от войната, тази истерична антируска пропаганда. Онзи ден гледам Пеевски как ще си строши краката да бърза да утвърди нареждането на Европейския съюз да не се допуска преминаването през България на автомобили с руска регистрация, даже и транзит да не минават. Крачетата щеше да си счупи този човек от бързане. Ей тая история, този маккартизъм създава болна среда у нас“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини