Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 15:14 2 908 20

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Очаквам Борисов да бие отбой за промени в Конституцията (ВИДЕО)

  • копринка червенкова-
  • борисов-
  • пеевски-
  • маккартизъм-
  • конституция

Днес живеем в отровна среда, а у нас се наблюдава един маккартизъм, казва гостът

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Очаквам Борисов да бие отбой за промени в Конституцията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Конституцията, Шенген, еврозона… Колко често чуваме тези думи и колко били важни те за нас. Очаквам темата с Конституцията да отпадне, защото няма нито една професионална група, която да подкрепя промените. Вижте, този проект за промени в Конституция успя да обедини всички – съдии, прокурори и НПО-та. И трите структури казват, че това за нищо не става. Това – съдии и прокурори да седнат заедно и кажат „не“, не е било. Това е куриоз и ние го наблюдаваме. И скоро очаквам Борисов, за когото се казва, че е хитър като за 100 лисици, защото обича да се харесва на народа, да бие отбой за промени в Конституцията. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Копринка Червенкова, журналист и общественик.

„Напоследък и Пеевски непрекъснато твърди, че и той всичко прави за народа. Тази конфигурация – Борисов-Пеевски, ще видите, когато дойде моментът, в който вече не им е много удобно да подкрепят кабинета, как ще пуснат проекта за промени на Конституцията по пързалката. Ще видите. Това е такова падение в момента, такава деградация на интелектуалния капацитет на хората, които ни управляват. А поведението на нашите политици е като рефлекса на слугата – да се слагаме на Европа“, коментира още Червенкова.

„Вижте, днес живеем в отровна среда, а у нас се наблюдава един маккартизъм. Да поясня. Става въпрос за един американски сенатор Джоузеф Маккарти, който в САЩ след войната – през 40-те и 50-те години, води голяма битка с комунизма. Става въпрос за масови уволнения, тогава става и разправия с Холивуд, Чарли Чаплин е потърпевш, брутална работа. И това, което виждаме сега, е как думата комунизъм е подменена у нас с путинизъм, с русофилия, с всичко, което намирисва на Русия. Нали нещо такова казаха, че е и миньорите, които протестират, били русофили. Какви русофили, какъв Путин… Важното е да има враг. Враг бе и е президентът Радев, враг е Русия. Всичко това беше отключено от войната, тази истерична антируска пропаганда. Онзи ден гледам Пеевски как ще си строши краката да бърза да утвърди нареждането на Европейския съюз да не се допуска преминаването през България на автомобили с руска регистрация, даже и транзит да не минават. Крачетата щеше да си счупи този човек от бързане. Ей тая история, този маккартизъм създава болна среда у нас“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патето Яки

    5 6 Отговор
    Борисов е хитър като за 100 лисици

    Коментиран от #19

  • 2 ххммм

    5 1 Отговор
    Не очаквай неочакваното!
  • 3 Нарочно се пускат фишеци от Тиквата

    11 2 Отговор
    Това му е начина на работа. Рекетьорски. Ако мине номера.
  • 4 гордиевски

    6 2 Отговор
    МИНИСТРИ В ПРАВОСЪДИЕТО: ХРИСТО ИВАНОВ, СЕКРЕТАРКАТА МУ, ПРИЯТЕЛЯТ МУ - СЕГАШНИЯ МИНИСТЪР, КОИ Е ХРИСТО ИВАНОВ- КГБ-ДС, ПРОМЕНИ, ЧАКАИТЕ ГИИИИИИИИИИИИИИИ
  • 5 Читател

    5 2 Отговор
    Едните са за Путин, другият процент са и те не знаят пеевски с кого да са ДСто им на Кгбто. Объркани са обикновените хора. Хората не ги интересува горе, ако живеят все пак горе долу всичко добре, но една част в Бг тъне в лукс на държавна служба, а другите не могат да си нахранят децата. Но щом ЕС пишат, че след 2065 ще има увекичение на народа. Те и статиите им дали са достоверни се пита народа. Те на края на октомври т. г, всеки се бори за власт, а и бб го е казал пред ердоган преди години в туркие, народа най много се лъже преди избори, наивниците по е вероятно за някоя двадесетолевка да ги измамите, но не и всеки се вързва на всички ви. Последните станаха първи. Разбираемо е, при живков много от вас никога не биха това, което днес са с милионите
  • 6 Вълко

    4 3 Отговор
    Язовирке, Язовирке......
  • 7 Анонимен

    4 2 Отговор
    Те оставиха по градове по простоватите и когато липсва конкуренция се насадиха в НС, някои от ученическата скамейка са докладвали на Дс, кой ученик с коя и кого е. Разбираемо е, те да управляват Бг и днес, резулрата е на лице или така е следвали да стане от извтн Бг, без български учители, без лекари по някои региони и ако нямаш пари за големия град, мъки докато си заминете от този свят не малко хора млади по на 35 от инфарк и рак, поне оставиха на баби и деди внуци да се грижат със старите кокали за малките деца. Съвестта изчезна у българите
  • 8 Анонимен

    2 5 Отговор
    Кво може Гн Борисов да стори. Тия, които се бунтуваха българи при Живков от заможни сенейства, майстори, бяха през 60те в Белене и затворите 16 г 17 г децата им. И днес с две деца вдовеца анти кара кола за 200 хил без кражби и децата му работят, скромни, честни. Трябва да си добър и работохолик човек. Те бяха измъчвани, но и те са измъчвали, но днес са заможни хора, а снимките им бяха окачени през 69те години в цяла българия от др тодор живков в центъра на града пред кината. Малка бях и ги видях, живееха на квартира богатите момчета във вуйчо ни вълчо. Цървулите днес на държавна софра едно здравей не казват, а простии с дипломи, а не знаят, че гена е много важен. Но с простовати комунисти на глава не се излиза, затова мълчанието и да ви крадат и обиждат трябва. По добре говори на дървото на камъка по ще ви разберат, но не и тия захлупените с 5 ктши на села изостанали, той и затова бай тошо ги е заключил, да работят и мълчат по тия диви краища. Живи и здрави да сте ДС
  • 9 Анонимен

    3 4 Отговор
    Когато в центъра си имал магазин и са ви го отнели, как е, мили бкп дс. На мястото днес е, това са истини, не лъжи в града, умира и комунистите се нахвърлят на сина му Тодор, ходехме с х да му се кара, да не вярва в бог, но не се отказа, а жена му се отказа от него и в една стая с 4те деца не си говореха малките с баща им Тодов, пенсионираха го млад, продаваше билетчета от лотарийната пеевски за 0.50 ст, старите ченгетата могат да потвърдят дали е лъжа или истина, племенник тодор на баба ни злата. И сега им е ок на бкп. Много са и нападат жертвите си неоснователно млади и стари.
  • 10 Анонимен

    3 3 Отговор
    Убиха 1944 и 1989 интелигенцията на Бг, за да са те днес уж репресираните
  • 11 Майк Алън Патън

    6 4 Отговор
    БОРИСОВЩИНАТА се превърна в национална идеология ! А е пропита от простащината , лицемерието и хамелеонщината на Бойко Тулупа от Банкя !
  • 12 Анонимен

    3 0 Отговор
    Това, че компютара или бота променя дати, години, това не е грешка на пишещите. Годината е 60те Белене
  • 13 Анонимен

    4 1 Отговор
    Когато много хора отвън се бъркаха на Бг, а те ги слушаха Меркел и сие комунистите, това се случи, за едни беда, а за други сладкиш от черешката, кога биха живяли като лордояе, бедните им в НС, никога. И дпс са яли това, което много наши роднини, но удариха те взаимно по еродираните измъчвани именмо от вас дс всички ви, и вестникарите на всички партии са от ДСигурност
  • 14 Анонимен

    4 0 Отговор
    Все те горе са прави говорещите, но за тяхна сметка, ако си бяхме преди 1944 сега България щеше да е рай, идвайки от войната преди 100 години живяли сред гърци и се захванали в чукарещия град и направил бай киро бахча, днес отдолу е магазин и обущар, а отгоре бе по соца, общежитие на Горубсо. От бахча вуйчо Киро можеше да стигне днес далеч от това което е, но все вие от дс се прави и трябва 100 г вас да слушаме и изпълняваме и днес е на лице, изчезващите християни след някоя и друга година.
  • 15 Анонимен

    1 1 Отговор
    Преди от 6,7,9 деца, днес е занулено на 0,знаете,кои дс, занулихте.
  • 16 Анонимен

    2 3 Отговор
    Копринка и сие цял живот на ясла на ДС. Държавната баница е сладка за вас. На готово всеки знае. Но за работа не ги търси, чакат някой да им напълни багажника. Банално е, но истината не трябва да ви боли за истини изречени. Маправо си кажете, че всички 240 работите за Путин, без въртене на всички партии.

    Коментиран от #18

  • 17 да изгорим

    0 0 Отговор
    мумията
  • 18 любител

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    рядко т-п си пич хахаха
  • 19 любител

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "патето Яки":

    права е жената наистина е хитър за сто лисици но е крадлив като за хиляда свраки и ро-и. хахаха
  • 20 Метлата

    1 0 Отговор
    Кой и сви метлата?