Отидете към основна версия

3 676 36

Габриел Вълков пред ФАКТИ: Ясно е, че София вече не е десен град, броим протоколите един по един (ВИДЕО)

  • габриел-
  • вълков-
  • ваня-
  • григорова-
  • избори-
  • протоколи-
  • софия

Да не се откаже, че изборите са били малко или много откраднати…, споделя гостът

Снимка: Факти.бг

Ваня Григорова, като представител на лявото, е най-близо до кмет на София откакто България живее в демокрация. Това е най-добрият резултат на ляво подкрепен кандидат. И реално ние сме толкова близко да спечелим изборите в София, че в момента правим проверка. Ясно е, че София вече не е десен град и това е причината да броим протоколите един по един. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Габриел Вълков, който е част от младежкото БСП и сътрудник в екипа на Ваня Григорова.

„През 2019-а при Мая Манолова също бяхме близо, но тогава разликата бе 5 %. А сега – при Ваня Григорова, сме много по-близо, защото разликата е само 1%. Това със сигурност показва, че София вече не е най-десният град в България, защото виждаме как е разделен 50 на 50. В София говорим за близо 2 милиона души живеещи, а 5000 гласа разлика е минимална“, добави той.

Попитан как се развива обжалването от екипа на Ваня Григорова, той каза, че в София е имало 1600 секции и сега ги броят протокол по протокол и секция по секция.

„Гледаме протоколите къде има грешки, къде няма. Аз съм и сътрудник в ЦИК и през нас минават протоколите от цялата страна. Мога да кажа, че почти навсякъде има грешки. Махани са едни гласове, после са поправяни, има снимки на такива протоколи. Разлика от един процент абсолютно може да се крие именно в такива грешки. И точно заради това гледаме протоколите, за да видим къде се губят гласове, къде са променят, къде се добавят. Има и разминаване в протоколите, които се изготвят в СИК, а като отидат в РИК вече са с други данни. Да не се откаже, че изборите са били малко или много откраднати…“, сподели още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.

Свързани новини