Отидете към основна версия

1 986 15

Стефан Янев пред ФАКТИ: Политическата класа няма нужния потенциал да направи тези конституционни промени (ВИДЕО)

  • стефан-
  • янев-
  • конституция-
  • промени-
  • политици-
  • избори

Никой от политиците ни не прави така, че всички граждани да се чувстват съпричастни към българското общество, каза лидерът на „Български възход“

Снимка: Факти.бг

Всички тези намерения и гръмки обещания, че това ще бъде изключително важна конституционна реформа, че това ще бъде категорична реорганизация на съдебната система така, че тя е най-после да работи в интерес на българските граждани, са празни послания. Аз смятам, че тази политическа класа няма нужния потенциал да направи тези конституционни промени. Просто лидерите на тези партии искат запазване на състоянието в момента, запазването на тази политическа система. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Стефан Янев, лидер на партия „Български възход“.

„Когато чуем да се говори за това колко е важно да бъдем коректен партньор на нашите международни партньори, това е просто една димна завеса. Тя се използва, когато няма аргументация, когато няма ясни идеи какво да се направи във вътрешната ни политика. Когато си слаб в държавата, започваме да се замерваме с геополитически теми, сякаш някой го интересува в големия широк свят какво мисли България“, добави гостът.

„Политиците нямат идея как да се направи така, че животът на българските граждани да бъде по-добър, да има реално развитие на българската икономика, да има по-добри условия за бизнеса. Никой от политиците ни не прави така, че всички български граждани да се чувстват съпричастни към българското общество, към роднината, да бъдат уверени, че те могат да развият собствения си потенциал тук. Какво виждаме… Българите отказваме да отидем на избори, защото 60% не гласуват. Това е ясен знак и оценка на мнозинството българи, че не са съгласни с ръководенето на държавата. Това послание е много силно, но дано политиците го разберат“, каза още Янев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.

Свързани новини