Отидете към основна версия

3 033 38

Иван Таков пред ФАКТИ: Кметът Васил Терзиев няма никакво разумно обяснение за събарянето на ПСА (ВИДЕО)

  • иван-
  • таков-
  • паметник-
  • съветската армия-
  • кмет-
  • васил-
  • терзиев

Съмнявам се, че след това нарязване – дори и така да се прави технологично, паметникът ще може да бъде възстановен в предишния си вид, казва общинският съветник от БСП

Снимка: Факти.бг

Кметът Васил Терзиев няма никакво разумно обяснение за събарянето на Паметника на Съветската армия. Вече пет пъти се събира Столичният общински съвет, който не произвежда нищо ново. Надявам се гласът на разума в Общинския съвет да се чуе, но какво да очакваме, след като текат незаконни действия само на 500 метра от прозорците на Столична община. А в същото време кметът и всички други гледат мълчаливо и кимат одобрително. Искаме оставките на областния управител - Ваня Тодева, на зам.-областния управител – Георги Чичков, и кметът на район „Средец“ - Трайчо Трайков. Съмнявам се, че след това нарязване – дори и така да се прави технологично, паметникът ще може да бъде възстановен в предишния си вид. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Таков, общински съвет от БСП.

„Решението за премахването на Паметника на Съветската армия бе взето от Общинския съвет през март месец тази година под диктовката на ГЕРБ. И това беше предизборно. А сега виждаме как се действа незаконно“, добави той.

„Относно бъдещето на Столичния общински съвет за пореден път от БСП казваме, че не е важна личността на председателя на Общинския съвет, а са важни приоритетите, които трябва да залегнат в следващите месеци или следващия четиригодишен период. Вече имаме от БСП няколко доклада внесени в деловодството, имаме питания към кмета, имаме писма до кмета, но без отговор. Терзиев каза, че ще прави ревизия на старото управление, защото ние искаме да имаме информация за финансово-икономическото състояние на общината и на всичките дружества към нея. Ние трябва да знаем след 18-годишното управление на ГЕРБ реално какво е състоянието на общинските дружества. Това беше преди две месеца, а все още нямаме отговори. Искахме среща с най-важните дружества като „Топлофикация“, като „Софийска вода“, фирмите, които извършват почистването на София - нищо. Видяхме как при един снеговалеж целият град блокира и още има клони по улицата, които не са разчистени. Надяваме се в Общинския съвет да започнем да си говорим за политики, които са полезни за София“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.

Свързани новини