Отидете към основна версия

3 053 20

Доц. Георги Чанков пред ФАКТИ: 2023 година затваря фабриката за демократични илюзии (ВИДЕО)

  • георги-
  • чанков-
  • пеевски-
  • конституция-
  • бнр

Ако един журналист приеме списък с позволени и непозволени разговори, той излиза от категорията на журналиста, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Ако трябва да изчистим и направим равносметка за 2023-а, да припомня една фраза на президента Петър Стоянов, че 2023 година затваря фабриката за илюзии. Аз си мисля, че 2023-а затваря фабриката за демократични илюзии. Визирам промените в Конституцията, действието като запушване на устата на посланик Митрофанова. Години наред чувахме как протича демокрацията, как правим демокрация и имаме свобода на словото. А сега какво се оказа… Къде остана свободата на словото. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ доц. Георги Чанков, преподавател в УНСС в катедра „Международни отношения“.

„И това е свързано с един господин, когото чухме да казва, че е гарант на демокрацията. За Делян Пеевски говоря. Ако това се бе казало в България преди години, щеше да предизвика повдигане на вежди. А сега предизвиква смях. Дори и аз вече не следя изявите на Пеевски както и на другите участници в политическия дебат“, добави доц. Чанков.

Попитан за спряното интервю в БНР на посланик Митрофанова, гостът каза, че това е следствие на факта, че хората вече са отписали демокрацията и нямат интерес към политиката, към политическото у нас.

„Но за БНР. Ако един журналист приеме списък с позволени и непозволени разговори, с позволени и непозволени изказвания, то той излиза от категорията на журналиста, а по-скоро преминава в една друга категория, свързана с едни курници. Нали така се изказа преди време един бивш министър-председател. Петър Волгин просто отказа да е второто“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Свързани новини