Отидете към основна версия

2 639 32

Румен Петков пред ФАКТИ: Правителството лъже на дребно, че е въпрос на месеци решаването на сухоземния Шенген (ВИДЕО)

  • румен-
  • петков-
  • абв-
  • шенген-
  • австрия-
  • граници-
  • европа

Европа се бори с последствието, а не търси решение в страните на бежанците, казва лидерът на АБВ

Снимка: Факти.бг

За Шенген трябваше още преди 4-5 години да са достатъчно ясни две неща. На граница се нуждаем от много по-сериозен ресурс във всеки смисъл на думата - човешки ресурс по линия на „Фронтекс“ и финансови и технически по линия на европейските инструменти. Ние сме най-подърпевши, но лошото е, че Европа няма политика за предотвратяване на мигрантския натиск. Европа се бори с последствието, а не търси решение в страните на бежанците. Европа не търси решение, Европа участва в „играта“ - в Сирия, в Либия, за Афганистан какво да кажем. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Петков, председател на партия АБВ.

„Правителството лъже на дребно, че е въпрос на месеци решаването на сухоземния Шенген. Ангажиментът ни за премахване на сухопътните граници е в зависимост от успешното изпълнение на всички допълнителни мерки, които ще доведат до значително подобряване на миграционната ситуация в Австрия. А после Франция и Германия като поискат значително подобряване миграционната ситуация… Стана така, че австрийците ще са тези, които ще кажат „да“, когато са удовлетворени!? Австрия иска да ни върне 15 000 мигранти – от 2019 до 2023-а“, добави Петков.

„Трябва ни много сериозна дискусия за този документ, с който се е ангажирало правителство. Трябва да направим това, ако ние имаме поне малко самочувствие. При това правителство всичко е възможно“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.

Свързани новини