Last news in Fakti

11 Януари, 2024 15:04 2 555 32

Румен Петков пред ФАКТИ: Правителството лъже на дребно, че е въпрос на месеци решаването на сухоземния Шенген (ВИДЕО)

  • румен-
  • петков-
  • абв-
  • шенген-
  • австрия-
  • граници-
  • европа

Европа се бори с последствието, а не търси решение в страните на бежанците, казва лидерът на АБВ

Румен Петков пред ФАКТИ: Правителството лъже на дребно, че е въпрос на месеци решаването на сухоземния Шенген (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

За Шенген трябваше още преди 4-5 години да са достатъчно ясни две неща. На граница се нуждаем от много по-сериозен ресурс във всеки смисъл на думата - човешки ресурс по линия на „Фронтекс“ и финансови и технически по линия на европейските инструменти. Ние сме най-подърпевши, но лошото е, че Европа няма политика за предотвратяване на мигрантския натиск. Европа се бори с последствието, а не търси решение в страните на бежанците. Европа не търси решение, Европа участва в „играта“ - в Сирия, в Либия, за Афганистан какво да кажем. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Петков, председател на партия АБВ.

„Правителството лъже на дребно, че е въпрос на месеци решаването на сухоземния Шенген. Ангажиментът ни за премахване на сухопътните граници е в зависимост от успешното изпълнение на всички допълнителни мерки, които ще доведат до значително подобряване на миграционната ситуация в Австрия. А после Франция и Германия като поискат значително подобряване миграционната ситуация… Стана така, че австрийците ще са тези, които ще кажат „да“, когато са удовлетворени!? Австрия иска да ни върне 15 000 мигранти – от 2019 до 2023-а“, добави Петков.

„Трябва ни много сериозна дискусия за този документ, с който се е ангажирало правителство. Трябва да направим това, ако ние имаме поне малко самочувствие. При това правителство всичко е възможно“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тити

    19 3 Отговор
    Кое правителство до сега не е лъгало?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тома

    25 4 Отговор
    Прав е глъвъта че лъжат като цигани ама помним и той как ни лъжеше
  • 4 честен ционист

    16 14 Отговор
    Кой ще отвори сухопътните си граници за новите българи от Афганистан и Сирия? По-вероятно е Сърбия да я приемат в сухопътния Шенген, отколкото да ви пуснат вас. Те с 300 зора ви прилъгаха да станете бежаснкия лагер, като едно време Ливан. София - новия Бейрут.

    Коментиран от #31

  • 5 "Всякога проклета русия" по Раковски

    19 5 Отговор
    На кондукторката да не са и забранили да излиза от посолството, че са пуснали подметката и като говорител ?
  • 6 Пи пък кой беше

    19 6 Отговор
    А да онзи дето пишка в шадравана в Плевен.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 5 Отговор
    И какво от това,че лъже???Нима ти не си лъгал,за близкото комунистическо слънце???Разбирам да излиза някой,който няма грехове пред народа да го каже,а тоя........
  • 8 Не мога да разбера кой е

    21 7 Отговор
    по-голям алкохолик - Румен или руския Медведев. Румен е по-колоритен - никой не знае дали Медведев е правил фонтан в шадравана!
  • 9 6666

    15 18 Отговор
    Не ни трябва Шенген. Той ще ни докара десетки хиляди неграмотни мигранти.

    Ше ни пратят граничи полицаи от Фронтекс, но не да ни пазят гарницата, а да регистритат мигрантите в БГ, за да могат да ни ги връщат, като в първа държаваа влезли в ЕС.
    За 2022 година в ЕС пристигнали 3.4 Млн легални имигранти и 330 хиляди незаконни такива.

    Ако се приложи Дъблинското съглашение и взимайки 2-та процента, (посочени в настоящия сайт на 6.01.2024) регистрирани в България, ще ни върнат потенциално:

    3.4 млн х 0.02 = 68 000 законни и
    330 000 х 0.02 = 6600 нелегани САМО за 2022 г.
    6600 сравненте докладваните в медиите данни 6000 души.

    Уножете за 5 или10 години. Направете извод
    Лъжливи данни ни предлага правителството.

    Коментиран от #11

  • 10 мдаааа

    14 4 Отговор
    Румба , шадравана работи ли още ...
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "6666":

    Стига и лъгал с данните на "марат"Вчера ги пусна,като п..дня в трамвай и........Днес ги повтаряте...!Никой от преминалите през бг,няма да се върне тук.Тук е ада !!Ще предпочетат немски ,френски ,италиянски затвор пред живот в бг!

    Коментиран от #30

  • 12 ИНЖ

    14 2 Отговор
    А тоя като беше министър, на МВР, защо по негово врреме не влязохме в Шенген????
  • 13 Бамбука

    13 0 Отговор
    Всеки може да се напива, но не всеки може да пикае във фонтан.
  • 14 Гориил

    6 2 Отговор
    Опасността е, че Европа е едва в началото на дълъг и болезнен процес. Ако богатите стават по-богати, бедните стават по-бедни.Никой не гарантира на Европа прости и лесни решения. Освен това някои мощни и влиятелни сили в конкуриращи се региони на света са косвено заинтересовани от развитието на нестабилност и напрежение.Но не трябва да се надявате, че страните, заинтересовани от негативен сценарий, ще говорят за него директно и открито.
  • 15 инж. Ганчо Илков

    6 1 Отговор
    Появи се още един Политически Проектант. Проекта АБВ явно търси някъде да се присламчи. Интересно, че тези които бяха твърди почитатели на Болшевишко Комунистическата Власт и доста време се облажваха от нея, сега в качеството си на Проектанти освен плюване към Правителството нищо съществено не Предлагат. Корнелия отлюспи Първанов, последният стана Проектант. Отлюспи Станишев, очаква се и той да стане Проектант. Отлюспи Миков, в очакване е Георгиева, и много други. Отвреме на време, в Пред Изборната борба ги събира, за да ги разпръсне в следващия момент. Корнелия работи на Принципа: "Всички за Един, а аз за Себе си!". В тази Тема на обвиненията на Петков следва Отговорът: Няма точна Дата за Избор, който предстои да бъде направен. Има очаквания, и то в противопоставяща среда. Няма Единство по Националните Проблеми, относно бъдещето на България за Демокрация и Просперитет. Всеки дърпа чергата към себе си, а искаме точен Отговор. Необходима е Промяна в Конституцията и Регулаторните Органи за да се изчисят Противоречията и определи твърдо Посоката за Развитие.

    Коментиран от #19

  • 16 Човек от народа

    9 3 Отговор
    Комунягите нали сте против Шенген , какво плачите ? Добре че ПП и ДБ са решителни и независимо от трудностите през които минават успяха с воля и настоятелност да направят нужните промени които за разлика от вас бяха оценени от страните членки на ЕС и ни открехнаха вратата на Шенген въпрос на няколко месеца и сме в Шенген . И не мога да разбера вашето недоволство след като ползвате всички облаги от това членство ,но вие сте известни с вашето двуличие а пък и не успявате да изпълнявате заръките на джуджето от изток и ще ви се търси отговорност
  • 17 Боклуците на Боклука

    6 0 Отговор
    Правителството лъже, също като тебе. Лика прилика сте.
  • 18 Дааа

    6 0 Отговор
    Фонтан Петков
  • 19 Ветеран от Протеста

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "инж. Ганчо Илков":

    Проекта АБВ отдавна се е присламчил към партията на Путин - Нова Русия,като Братска партия....

    Коментиран от #28

  • 20 13675

    6 0 Отговор
    Леле, той я от къде го изкопахте, чак и мнение дава, видяхме какво можеш и с кого си, имаш работа..... Е, Б, А, Т, И НАГЛЕЦА
  • 21 Шопендар

    7 1 Отговор
    Лъжеца вика вижте лъжците.продажните управници закопаха България.ако искаме да имаме държава,трябва да я отвоюваме от тази сган
  • 22 СЕСТРИ БЕЛНЕЙСКИ

    5 0 Отговор
    ТОЯ НЕ ТРЯВА ДА ИЗЛИЗА ОТ ЗАТВОРА ДОКАТО Е ЖИВ, ПЛАМА ПЛЕВЕН, МИТНИЦАТА С ТУРЦИЯ МИЛИОНЕР В ЗЕЛЕНО, АИДУК И ПОЛОВИНА, МИНИСТЪР - КЛОУН, БРАТЯ ГАЛЕВИ И КУП ПРОСТОТИИ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ужас

    6 0 Отговор
    Австрия са потресени от пикаене във Фонтаните в България
  • 25 пиночет

    3 2 Отговор
    Никой не пука ,какво казва руската подлога!
  • 26 емо 73 канар

    2 1 Отговор
    До пикаещото момче в шадравани . Г-н пикльо , кога смятате да си заминавате за любимата рашастан ???
  • 27 Тото 1 и Тото 2

    0 0 Отговор
    Бат Бойко НИКОГА не лъже ! Това е всеизвестна истина ! Факт , който НЕ подлежи на съмнение и на дискусия. Нали ?
  • 28 тиквенсониада

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ветеран от Протеста":

    Това лошо ли е ? И кой го твърди ?
  • 29 БАЙ село

    0 0 Отговор
    Докато има пикльовци ,няма шенген.
  • 30 Тук е отговорът- ти лъжеш

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Лъжеш ти.
    Ама, никой мигрантите не иска да остане в БГ. Това е вярно, но правителството (единствено в Европа) е подписало в 3-дневен срок СТРИКТНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приеме обратно НЕОГРАНИЧЕН брой мигрантите.

    Не е ясно, че ще избягат, като знаят, че формално всяка държава, може да ги върне в БГ. Ako БГ откаже приемането (предложено е вече в ЕС) БГ трябва да плати 20К евро на мигрант.

    По абсолютен бройна регистрирани в България е на 11 място в Европа по абсолютен брой на регистрирани мигранти. Ако се вземе пред вид населението в БГ, относителното място ще е трето. Мигантите ще се увеличат.

    От друга страна вносът от други страни в БГ ще се облекчи. Т.е . конкуренцията на българските стоки у нас ще се увеличи и икономиката ни ще СТРАДА. Голям недостатаък!!! Голям удър върху бългатското производство!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.