Отидете към основна версия

5 888 9

Велислав Величков пред ФАКТИ: Ако загуби Пеевски битката в ДПС, Сарафов може вече да не е главен прокурор (ВИДЕО)

  • велислав-
  • величков-
  • дпс-
  • пеевски-
  • сарафов-
  • доган

След Борис Велчев всички главни прокурори са назначавани с подкрепата на ДПС, казва юристът

Снимка: Факти.бг

След Борис Велчев всички главни прокурори са назначавани с подкрепата на ДПС. Ако загуби Пеевски битката в ДПС, Сарафов може вече да не е главен прокурор. След взрива срещу главния прокурор Гешев ставаме свидетели на много зависимости и на много тежки битки за преразпределение на влиянието. Виждаме хората, които искат запазване на статуквото такова, каквото е в съдебната система сега. Неслучайно Ахмед Доган наблегна на това в своето обръщение. Нещата, които Доган обикновено казва, остават дълги години във времето. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

„Помним все още откритите писма и реплики още от началото на века, после при отстраняването Лютви Местан, при отстраняването на Мустафа Карадайъ. Помним и писмото, с което Доган предупреди, че ДПС се превръща в корпоративна партия, която защитава определени частни интереси. Намеква го и сега, когато говори за прокуратурата, за службите“, добави гостът.

„В „Правосъдие за всеки“ от години казваме, че прокуратурата работи избирателно и обслужва мощни олигархични и частни интереси, но не застава зад интереса на хората, когато са извършени престъпления от хора по високите етажи на властта. Абсолютно доказано е, че през прокуратурата и през съда са правени опити за кражба на бизнес, за преразпределение на територии на влияния. В последните години винаги основният заподозрян, когато става въпрос за съдебната система, е Делян Пеевски“, каза още Величков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Свързани новини