Отидете към основна версия

5 931 51

Адв. Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Мамин златен Калинчо - ще се разплачем, че няма да е министър (ВИДЕО)

  • николай-
  • хаджигенов-
  • адвокат-
  • мвр-
  • калин-
  • стоянов-
  • министър

Във всички нормални демократични държави силовите министри - военен и вътрешен, никога не са част от системата, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Във всички нормални демократични държави силовите министри - военен и вътрешен, никога не са част от системата. Винаги са политически цивилни лица. Това е част от разделението на властите – да се назначават цивилна лица. Калинчо, като го гледаме, колко разбира от управление… Какво е свършил той като служебен министър? Нищо? Единственото нещо, което чухме на този протест в негова подкрепа, е, че имало диалог. Ясно искам да обясня нещо. Не е възможно да има протест „за“. И Кирил Петков да го запомни това. Протестът е „срещу“. Другото е манифестация. Иначе, мамин златен Калинчо - ще се разплачем, че няма да е министър вече. Сякаш той има рождено, изконно право да е министър на вътрешните работи и не трябва да бъде отстранен. Пак питам. Какво е направил Стоянов като вътрешен министър… Нищо, нула. А на протеста бяха всички, които са му подчинени. Най-големият полицейски синдикат се разграничи от това деяние. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов от „Ние идваме“.

„Многократно през годините, в които съм адвокат, с примери казвам, че МВР са най-големият закононарушител у нас, дори по-голям от прокуратурата. Отделно, че престъпността, за да избуява, вината не е толкова на прокуратурата, която е друг такъв цирей, а на МВР. И това е така, защото те не просто покриват и не виждат престъпността, те са съучастници на престъпността. Е, сега видяхме едно чисто незаконно действие като протест - на униформените им е изрично забранено да протестират, да извършват политически искания. Стоянов като служебен министър е нула, нищо. Така че защо Стоянов трябва да продължи да е вътрешен министър - заради Пеевски, заради Борисов, заради Киро, заради кого…“, попита още юристът.


Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 67 гласа.

Свързани новини