Отидете към основна версия

6 731 24

Росен Миленов пред ФАКТИ: Когато Делян Пеевски каже „а“, му дават всичко – бизнес, министерства, банки и т.н. (ВИДЕО)

  • росен-
  • миленов-
  • пеевски-
  • кредит-
  • ббр-
  • стоян-
  • мавродиев

Кредитът от ББР, за който сега толкова се говори, е престъпен, каза гостът

Снимка: Факти.бг

Когато Делян Пеевски каже „а“, му дават всичко – бизнес, министерства, банки и т.н. Така за последните години му дадоха цялата държава на тепсия, но и със съгласието на всички политически групи, които го легитимираха. Още по-лошото е, че в последните 35 години всичките тези престъпници ги търпи обществото, защото хората са бездушни, апатични и всеки се спасява сам за себе си. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Росен Миленов, бивш служител на ДАНС .

„Така се дава възможност на големите тарикати, престъпници да унищожават всичко като държава, като бизнес, като каквото се сетите. Нали на Пеевски неговият втория баща – Ахмед Доган, го обслужваше. И какво стана – детето се качи и на главата на родителя си. Имаме прокуратура, комисия за противодействие на корупцията, министерство на вътрешните работи – с изцяло подчинен министър и все още действащ, на Пеевски. Това, което сега показва Пеевски, е, че той може да получи държавата на тепсия. И той си управлява частната държава“, добави Миленов.

„Кредитът от ББР, за който сега толкова се говори, е престъпен. Хората трябва да знаят, че това са нашите пари. Някой да не си прави сметки, че е нещо друго. Не - банката е държавна и активите са държавни. Така че с тези кредити се бърка в нашия джоб. А как е раздаден кредитът ли… На принципа „човек на човека“. И всичко това започва от този Стоян Мавродиев, който беше депутат от ГЕРБ, а преди 2009 година беше момче за мръсни схеми и отваряше офшорни сметки на мутрите. Правеше им фирми в офшорни зони. После, когато мутрите влязоха във властта – имам предвид Бойко Борисов, го инсталираха на важни държавни постове. Бе шеф на Комисията за финансов надзор, а накрая го сложиха в ББР за изпълнителен директор. Така той раздаде един милиард на фирми. 8 от тези фирми са свързани с Пеевски – „Булгартабак “ и Техномаркет са с големи кредити, а другите са с малки от порядъка на 20-40 милиона. Никой сега не ги пипа тези фирми. Войната, която се води пред очите на всички български граждани, накрая се връща като бумеранг, но за сметка на хората, защото ние - всеки един от нас, ще платим за игрите на големите. Сега няма вода, утре и тока ще ни спрат“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 66 гласа.

Свързани новини