15 Август, 2024 15:38 6 607 24

Росен Миленов пред ФАКТИ: Когато Делян Пеевски каже „а“, му дават всичко – бизнес, министерства, банки и т.н. (ВИДЕО)

  • росен-
  • миленов-
  • пеевски-
  • кредит-
  • ббр-
  • стоян-
  • мавродиев

Кредитът от ББР, за който сега толкова се говори, е престъпен, каза гостът

Росен Миленов пред ФАКТИ: Когато Делян Пеевски  каже „а“, му дават всичко – бизнес, министерства, банки и т.н. (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Когато Делян Пеевски каже „а“, му дават всичко – бизнес, министерства, банки и т.н. Така за последните години му дадоха цялата държава на тепсия, но и със съгласието на всички политически групи, които го легитимираха. Още по-лошото е, че в последните 35 години всичките тези престъпници ги търпи обществото, защото хората са бездушни, апатични и всеки се спасява сам за себе си. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Росен Миленов, бивш служител на ДАНС .

„Така се дава възможност на големите тарикати, престъпници да унищожават всичко като държава, като бизнес, като каквото се сетите. Нали на Пеевски неговият втория баща – Ахмед Доган, го обслужваше. И какво стана – детето се качи и на главата на родителя си. Имаме прокуратура, комисия за противодействие на корупцията, министерство на вътрешните работи – с изцяло подчинен министър и все още действащ, на Пеевски. Това, което сега показва Пеевски, е, че той може да получи държавата на тепсия. И той си управлява частната държава“, добави Миленов.

„Кредитът от ББР, за който сега толкова се говори, е престъпен. Хората трябва да знаят, че това са нашите пари. Някой да не си прави сметки, че е нещо друго. Не - банката е държавна и активите са държавни. Така че с тези кредити се бърка в нашия джоб. А как е раздаден кредитът ли… На принципа „човек на човека“. И всичко това започва от този Стоян Мавродиев, който беше депутат от ГЕРБ, а преди 2009 година беше момче за мръсни схеми и отваряше офшорни сметки на мутрите. Правеше им фирми в офшорни зони. После, когато мутрите влязоха във властта – имам предвид Бойко Борисов, го инсталираха на важни държавни постове. Бе шеф на Комисията за финансов надзор, а накрая го сложиха в ББР за изпълнителен директор. Така той раздаде един милиард на фирми. 8 от тези фирми са свързани с Пеевски – „Булгартабак “ и Техномаркет са с големи кредити, а другите са с малки от порядъка на 20-40 милиона. Никой сега не ги пипа тези фирми. Войната, която се води пред очите на всички български граждани, накрая се връща като бумеранг, но за сметка на хората, защото ние - всеки един от нас, ще платим за игрите на големите. Сега няма вода, утре и тока ще ни спрат“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    41 47 Отговор
    Любовницата на Кирчо,Кака Лена работеше в същата банка със заплата 50 000 лъва на месец,които също са наши пари,нали Миланов?
  • 2 Петър

    24 2 Отговор
    а сега доктор Петко Николов уж министър бандит какъв човек на Шиши е
  • 3 Агата

    57 3 Отговор
    Миленов е с добро виждане.Както пише в Библията-НА ВОДАЧА СТАДО МУ ТРЯБВА!!!!Колкото по прости и блеещи толкова по добре за управляващите.Народа е чалга и ракия….ще си тънем в заблуда че сме си добре щом на масата има шопска салата,а Бойковците ще ни го набиват до откат и пак и пак….
  • 4 Българин 🇧🇬

    54 5 Отговор
    Браво на Росен Миленов ! Защо не направи партия ? Бих гласувал за него . Ясно защо - щатско-турската , "евроатлантическа" мафия парализирала България ще го смачка .
  • 5 Май

    39 7 Отговор
    Ясно ЕС не прави нищо срещу корупцията в БГ. Май ще предпочетем да дойде Путин да проведе нов Народен съд и затвори 73 министсъра и зам. министъра (както в Румъния ), да ни отърве от сегашните олигарси па макар да дойда не веднага други.

    Коментиран от #8

  • 6 Хубав, лош, Делян започна да чисти

    9 36 Отговор
    част от авгиевите обори на родената от комунизма и ДС номенклатура . Началото е добро, дано скоро да хвърчи перушина и българите да се убедят, че държава все още има!

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Че те

    19 17 Отговор

    До коментар #5 от "Май":

    сегашните олигарси са на Путин и обслужват Газпром от памтивека, затова са се нагушили и държат кокала в енергетиката
  • 9 Край

    31 0 Отговор
    Прав е за всичко човека но какво от това. Да арестувал и да вкарал в затвора олигарсите- крадци. КОЙ. Президент, Премиер. Кой? Който го направи ще го търсят 100 наемника да го закопаят. И ще го намерят. И българския народ няма да застане зад него. Ще го оплюят, ще му завиждат, ще мрънкят. Който го направи живот бял няма да види, нито паметник посмъртно. Винаги и навсякъде управлява грубата сила, наглостта и бруталността. Най-богат е този който е готов да закопае най-много хора за да си купи яхта, майбах и плеймейтка. Братята българи чакат някой да им подреди държавата. Никой няма да го направи.
  • 10 Марко

    13 23 Отговор
    Човек, който е получавал заплата, за да лови престъпници, но не ги е ловил, улавял е само заплатата си, сега се оплаква, че Пеевски му е пречел...
    Класика при неможачите, класика!

    Коментиран от #20

  • 11 Край

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хубав, лош, Делян започна да чисти":

    Е то той Пеевски най-много за изчистване ти се радваш че взел да чисти. Тоалетната с мръсната вода от канала на горния етаж ли си я чистиш.
  • 12 ТаУмВзе

    21 2 Отговор
    Излиза, че куклите които лаят против пееФски му правят Реклама де! Щото, за да има същество като пееФски, няма Държава де. Кое не е Ясно и Явно а!
  • 13 Това е демократически

    8 1 Отговор
    Тоталитаризъм
    Преди 1989 беше комунистически тоталитаризъм сега всеки шев на партия и фирма е президент и се работи на свръх срочна служба до 65 години
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Боруна Лом

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хубав, лош, Делян започна да чисти":

    ШИШИ ГО НАТИСКА ОБОРА И ТОЙ НЯМА ИЗБОР! МАЙ ПАК ЩЕ ГО ОЛАБЯТ!

    Коментиран от #18

  • 16 Дрън, дрън ... съветски чугун

    8 7 Отговор
    Този е същия като оня подполковник "полковни" марков. Дрънкало, което са го изритали от хранилката и сега злобее.
    КОЙ създаде Мултигруп, Доган и олигарсите ? Там е началото, Пеевски е само касиер.

    Коментиран от #19

  • 17 дом

    6 8 Отговор
    Росен Миленков е резервният Николай Марков. Това което казва е истина, но те така ги промотират. Нямам нужда от такива хора, разсейвачи и скрити патерици.

    Коментиран от #24

  • 18 Червенотиквеник

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Боруна Лом":

    Той обора където натисне, и путинкопоклонник да си - кел-файда. Силата е в обора и още дълго ще бъде там :) :) :)
  • 19 43223423

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Дрън, дрън ... съветски чугун":

    Луканов е мъртъв отдавна, разните генерали и те един по един си заминаха. Кажи кой ги управлява днес?
  • 20 Ти пък

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Марко":

    Ти не знаеш ли, че ДАНС е една парлама? Едно сборище, по-ненужно и от дрогирани чалгари :) Там никой не работи, освен по поръчки.
  • 21 ЧОЧО

    9 0 Отговор
    Нали си бил в ДАНС ,защо тогава не си ги казал тия работи! А сега само разлайваш кучетата,знаеш,че нищо няма да се получи.
  • 22 Град Козлодуй

    7 0 Отговор
    Цветан Василев Говори в Момента в Ю ТУБ
  • 23 ехааа

    5 2 Отговор
    Като си толкова смел ,защо сега го казваш това? Извади доказателства и не се прави на умряла лисица. Да го направи някой друг , нали? Пеевски няма нищо да отнесе и ще дойде момент в който и охраната му няма да може да го спаси. Доста такива герой от подземният свят гледат как расте тревата от другата страна.
  • 24 Този

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "дом":

    Започнаха да ги подготвят по от далече.Едни и същи номера защото разбраха че племето трудно запаметява и има проблем с причинно-следствените връзки.За такива приказки никой няма да остане ненаказан.Видяхме какво се случи с Иванчева.А и медиите никога няма да го рекламират.Тука онзи предния Марков и този обратно-съдействат.Нищо не е случайно щото едни и същи стоят и над Пеевски и над Бойко,президент и пр. артисти.Докладва се чак в източната столица където са завършили.Но са милиардери и не се награбиха - потомците на онези с навущата от горите.Няколко човека.