Отидете към основна версия

3 205 12

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Значи това е същото яйце, но в друг профил – визирам Атанас Илков (ВИДЕО)

  • николай-
  • радулов-
  • илков-
  • атанас-
  • мвр-
  • министър-
  • избори-
  • дпс

Един си отива, друг застава неговото място и тегли цялата верига, казва гостът

Значи това е същото яйце, но в друг профил – визирам Атанас Илков. Човек малко по-нисък, с друга физиономия, но е издигнат до ръководни длъжности през същия механизъм. Върви в професионалната йерархия, за да може един ден да се събуди министър. В ПП Меч много дълго време анализирахме какви са проблемите, които водят до политизиране на Министерството на вътрешните работи. Подозренията ни са, че то е участник и взима страна в изборите. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ.

„Как? Когато лица от този елит на професионалистите в МВР, така да ги наречем, като главен секретар, като шеф на областна дирекция изведнъж на другия ден се събуждат министри. Това показва едно единствено нещо – тези хора, които до вчера са били част от професионално ръководство, са имали политически убеждения, взимали са страна, но просто не са я показвали толкова откровено. Борисов си назначаваше за министър я директор – Младен Маринов, я главен секретар – Христо Терзийски. Това означава, че те са взимали страна, политическа. Има ли са протекции по веригата, която е изградена и подчинена на същите тези хора. Един си отива, друг застава неговото място и тегли цялата верига“, каза още гостът.

„Иначе има критерий, по които ще разберем дали този министър – Илков, ще е по-добър от предния, дали взима страна. Илков сега е служебен министър и неговата основна задача е да осигури честни избори. Сравнително честни, защото няма такава сила, която да гарантира напълно честни избори. Такъв критерий е как ще се обработват сигналите за купуване на гласове. Много полицаи на последните избори са рапортували до своите началници за схеми. Имало е началници, които са завели тези сигнали и са казали да се работи по тях. И когато става въпрос за купуване на гласове за ДПС, бившият министър бързо тичаше на място, сменяше директора и спираше сигнала. Ще видим сега какво ще е отношението на Илков…“, добави проф. Радулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини