27 Август, 2024 15:10 3 109 12

Проф. Николай Радулов пред ФАКТИ: Значи това е същото яйце, но в друг профил – визирам Атанас Илков (ВИДЕО)

  • николай-
  • радулов-
  • илков-
  • атанас-
  • мвр-
  • министър-
  • избори-
  • дпс

Един си отива, друг застава неговото място и тегли цялата верига, казва гостът

Значи това е същото яйце, но в друг профил – визирам Атанас Илков. Човек малко по-нисък, с друга физиономия, но е издигнат до ръководни длъжности през същия механизъм. Върви в професионалната йерархия, за да може един ден да се събуди министър. В ПП Меч много дълго време анализирахме какви са проблемите, които водят до политизиране на Министерството на вътрешните работи. Подозренията ни са, че то е участник и взима страна в изборите. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ.

„Как? Когато лица от този елит на професионалистите в МВР, така да ги наречем, като главен секретар, като шеф на областна дирекция изведнъж на другия ден се събуждат министри. Това показва едно единствено нещо – тези хора, които до вчера са били част от професионално ръководство, са имали политически убеждения, взимали са страна, но просто не са я показвали толкова откровено. Борисов си назначаваше за министър я директор – Младен Маринов, я главен секретар – Христо Терзийски. Това означава, че те са взимали страна, политическа. Има ли са протекции по веригата, която е изградена и подчинена на същите тези хора. Един си отива, друг застава неговото място и тегли цялата верига“, каза още гостът.

„Иначе има критерий, по които ще разберем дали този министър – Илков, ще е по-добър от предния, дали взима страна. Илков сега е служебен министър и неговата основна задача е да осигури честни избори. Сравнително честни, защото няма такава сила, която да гарантира напълно честни избори. Такъв критерий е как ще се обработват сигналите за купуване на гласове. Много полицаи на последните избори са рапортували до своите началници за схеми. Имало е началници, които са завели тези сигнали и са казали да се работи по тях. И когато става въпрос за купуване на гласове за ДПС, бившият министър бързо тичаше на място, сменяше директора и спираше сигнала. Ще видим сега какво ще е отношението на Илков…“, добави проф. Радулов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИЖДА СЕ

    15 1 Отговор
    От 35 год. няма и един читав министър не само в МВР !!

    Коментиран от #8

  • 2 кмета на врани кон

    15 1 Отговор
    ТЪРГОВИЩЕ СЕ ЗНАЕ ОТ МНГО ГОДИНИ КАК СЕ КУПУВА И КОИСА ОРГАНИЗАТОРИТЕ
  • 3 а бе ей

    19 0 Отговор
    професор ли си, къф си, май си глух ?
    Буда ви каза отдавна ама не слушате, че матряла е калпав, няма, няма ора.
    Ей Катето ще сготвят за еуро-комисар. Няма и за хотелите няма, за ресторантите няма
    за армията няма за границата няма, няма читави ора.
    Само едни 240 незаменими разбойника ни останаха за сега.

    Коментиран от #6

  • 4 И на

    20 3 Отговор
    децата е ясно ,че смяната на МВР шефчето е просто подмяна! Този специалист по нищоправене няма нужда да се пъчи с ялови изкази!
  • 5 Цитат

    11 1 Отговор
    "Много полицаи на последните избори са рапортували до своите началници за схеми. Имало е началници, които са завели тези сигнали и са казали да се работи по тях. И когато става въпрос за купуване на гласове за ДПС, бившият министър бързо тичаше на място, сменяше директора и спираше сигнала!"
  • 6 Тетовае

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "а бе ей":

    Не "няма ора", а ДПС-ГЕРБ нямат хора, само некадърни послушни Калинчовци, подкупни и корумпирани, които си затварят очите за купения вот, кжъто уж бил престъпление!
  • 7 Спомням си ...

    12 4 Отговор
    Единствен Бойко Рашков спря купения вот и то 2 пъти и два пъти тогава ГЕРБ-ДПС загубиха изборите, а турците от ДПС тормозеха психически Бойко Рашков всеки петък на изслушвания в парламента да дава обяснения за всеки предупредителен протокол, който мвр е направило поименно на всеки потенциален купувач на гласове за изборите тогава!
  • 8 Спомням си ...

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "ВИЖДА СЕ":

    Единствен Бойко Рашков спря купения вот и то 2 пъти и два пъти тогава ГЕРБ-ДПС загубиха изборите, а турците от ДПС тормозеха психически Бойко Рашков всеки петък на изслушвания в парламента да дава обяснения за всеки предупредителен протокол, който мвр е направило поименно на всеки потенциален купувач на гласове за изборите тогава!
  • 9 Бай село

    1 0 Отговор
    Само Славчо е министър на МВР.
  • 10 У лево,лево.

    2 0 Отговор
    Професоре за колко си купи титлата.
  • 11 СИСТЕМАТА Е КАТО ПЪЛНИТЕЛ

    1 0 Отговор
    НА ПИСТОЛЕТ, ЕДИН ИСТРЕЛЯН И НА НЕГОВО МЯСТО ОТ СЪЩИЯ ПЪЛНИТЕЛ СЛЕДВАЩИЯ
  • 12 МВР ОТ 1944г. ДО СЕГА ПОДМЕНЯ ИЗБОРИТЕ

    1 0 Отговор
    В ПП Меч много дълго време анализирахме какви са проблемите, които водят до политизиране на Министерството на вътрешните работи. Подозренията ни са, че то е участник и взима страна в изборите. ТОЯ БИБЛИОТЕКАР И ПРИЯТЕЛ НА ГЕСТАПОТО ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИГАНИН