Отидете към основна версия

1 794 0

Жена роди в колата си, блокирана от наводнение в Рим

  • рим-
  • червен код-
  • наводненията-
  • летище "фиумичино"

Забележителностите на Вечния град са затворени за посетители заради лошото време

22-годишна жена роди в колата си, блокирана от бурята и наводнението в покрайнините на Рим. Майката и момиченцето са били впоследствие транспортирани в болница в Тиволи и се чувстват добре.

За червен код, затворени училища и забрана за посещение на забележителностите в италианската столица заради поройните дъждове и наводненията съобщи Агенция АНСА. Силната буря засегна и римското летище „Фиумичино“, където днес излитанията и кацанията се осъществяват със закъснение заради лошата видимост и наводнените участъци.

Прогнозите са за още по-неблагоприятни атмосферни условия и Вечният град очаква „водна бомба“: червеният код за максимален риск ще остане поне до полунощ, а за утре евентуално ще бъде обявен оранжев. При това положение затворените училища може да отворят врати в петък, смята зам.-кметът на столицата Луиджи Ниери.

Според Центъра за гражданска защита метеорологичните явления, които се развиват над областта Лацио, са с импулсивен характер и трудно могат да бъдат прогнозирани. Така че най-лошото още не е отминало, предупреди и кметът на Рим – Иняцио Марино.

Три от четирите затворени по-рано заради наводненията метростанции вече са отворени, но аварийни екипи още работят по десетки „удавени“ и непроходими заради паднали дървета улици, повредени светофари и др.
Мълния удари снощи двигателя на самолет, който бе принуден да направи аварийно кацане на летище „Фиумичино“. Въпреки уплахата на пътниците, на борда пострадали не е имало.

Затворени за посетители са всички археологически обекти в областта Лацио, включително Колизеумът и римските форуми в италианската столица.

Червеният код освен за Лацио важи още за Сицилия, Калабрия и североизточното крайбрежие на страната и според портала iLMeteo.it там са възможни още опасни явления. За подобряване на времето според синоптиците може да се говори едва в събота, но от неделя вечер се очаква ново влошаване, което ще засегне областите Пиемонт и Лигурия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: