Отидете към основна версия

8 Януари, 2015 19:06, обновена 8 Януари, 2015 19:06 23 537 50

Екзекуторите на „Шарли Ебдо“ са обсадени в Крепи-ан-Валоа (обновена)

  • саид куаши-
  • шериф куаши-
  • шарли ебдо-
  • "шарли ебдо"
Германският в. „Билд“ разпространи снимки на издирваните братя от престоя им в Сирия.

Братята Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години, които в сряда на обяд устроиха екзекуция на редакционния екип на хумористичния седмичник „Шарли Ебдо“, са обградени в къща в Крепи-ан-Валоа в департамента Оаз, северна Франция, съобщава Франс 3.

Кметът Бруно Фортие обаче в телефонен разговор за Ройтерс заяви, че не е информиран за полицейска акция. Все пак той потвърди, че градчето се облита от полицейски хеликоптери. В един от кварталите се наблюдавало струпване на полиция и жандармерия.

Достъпът до града не е забранен, отбеляза Бруно Фортие.

Следователите са се натъкнали на 10 коктейла „Молотов“ и две джихадистки знамена в изоставения автомобил, с който нападателите по-рано избягаха от местопрестъплението. Според някои източници той е бил открит в предградие на Париж, а според други – близо до град Вийер Котре в Пикардия, където са забелязани двамата братя.

88 000 души участват в издирването на нападателите на над редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо”. Това съобщи телевизия France 24, като се позова на френското вътрешно министерство.

Сред тях са 50 000 полицаи, 5000 служители на специалните части на полицията, 32 000 служители на жандармерията и 1150 войници.

Това означава, че те са радикални ислямисти и че е възможно да са планирали и други нападения с използване на запалителни смеси, коментира източник от разследването.

Първоначалните информации бяха, че издирваните са локализирани от полицията близо до град Вийер Котре на 85 км североизточно от Париж. Те се движели по национален път RN2 с автомобил Renault Clio – очевидно същото превозно средство, похитено в Париж веднага след покушението.

По-рано днес вътрешният министър Бернар Казньов обяви, че са задържани 7 души, които може да са съпричастни към нападението. Според „Фигаро“, сред арестуваните са сестрата на братята Куаши, нейният съпруг и съпругата на Саид Куаши.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини