Last news in Fakti

9 Януари, 2015 15:15, обновена 9 Януари, 2015 19:29 4 097 3

Нова престрелка в Париж, има заложници (обновена)

  • париж-
  • монруж-
  • "шарли ебдо"-
  • шарли ебдо-
  • полицайката-
  • заложник-
  • стрелба-
  • заложници

Тъмнокожият мъж може да е убиецът на полицайката, която почина вчера в болница от раните си

Нова престрелка в Париж, има заложници (обновена) - 1
Снимка: АП/БТА

Престрелка между полицай и неизвестен мъж, въоръжен с „Калашников“, е станала в източната част на Париж, съобщи в. "Лез Еко".

След стрелбата престъпникът е взел заложник. Според телевизия BFM, заложниците са не по-малко от петима, като сред тях има жени и деца. Същата информация предава и Би Би Си, като говори за множество ранени. Според АФП пък има и двама убити при стрелбата. От френското Министерство на вътрешните работи още не са потвърдили офицално информацията за две жертви.

Очевидци на произшествието са свидетелствали, че поне един човек е бил ранен при инцидента, станал в супермаркет за кашерни продукти (еврейски магазин за храни според юдейския канон). Полицейски източници не изключват това да е същият човек, убил вчера полицайка в парижкото предградие Монруж и ранил тежко неин колега.

Френската полиция публикува в своя официален Туитър акаунт снимките и имената на двама заподозрени за убийството на полицейската служителка в Париж вчера. Става дума за 32-годишния чернокож Амеди Кулибали и 26-годишната Хаят Бумедиен.

Според France Info описанието на днешния стрелец съответства на даденото от свидетели за вчерашния терорист в Монруж. Става дума за човек с африканска външност. „Знаете кой съм аз. Ще държа тези хора тук, докато вдигнете блокадата от Дамартен ан Гоел и позволите на братята Куаши да си тръгнат", казал той. Мъжът е тежко въоръжен с поне два автомата "Калашников", уточнява Би Би Си.

За стрелбата в Монруж днес са били арестувани двама души – най-вероятно членове на семейството на заподозрения. Самоличността на убиеца на жената полицай е установена. Според в. „Паризиен“, той принадлежи към радикална ислямистка групировка и се познава с братята Саид и Шериф Куаши, които устроиха кървавата баня в редакцията на „Шарли Ебдо“. Изданието се позовава на източници от разследването.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 3 Отговор
    Калашников не е малко оръжие за да го скриеш в джоба ....Как стават тези работи при положение че в Париж след вчера е доста напечено е пълна загадка ...

    Коментиран от #2

  • 2 reality

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Става защото и там полицаите са като нашите заплатаджии които мислят за ранна пенсия.Нали помните какво стана в Горна Оряховица...Един бивш железничар направи за смях ''специалните части за борба с тероризма'', които на това отгоре уж трябваше да го изненадат.
    Я си представете тези гадове от Франция преминали през военно обучение с калашници и гранатомети кой ще ги спира в България.
    А иначе сме големи хуманисти пускаме през границата всичко каквото дойде от Африка и Близкия изток,по улиците на София се разхожда всякаква паплач без документи...
    Не ми се мисли какво може да се случи.
    Час по скоро трябва ограда и армията да пази с тежко въоръжение за да няма и при нас жертви.Веднага да се извикат съветници от Израел те най добре знаят как да се оправят с "братята".

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "reality":

    Викаш армията не са заплатаджии? Те сигурно работят без пари и не се пенсионират рано?
    Що не отиде ти да изненадаш тоя железничар в Лясковец да покажеш как се прави, бе???
    Ама пред компа, всички сме диванни командоси и 5 пари не даваме за труда на другите!!!
Новини по държави: