Last news in Fakti

8 Януари, 2015 16:06, обновена 8 Януари, 2015 19:06 23 524 50

Екзекуторите на „Шарли Ебдо“ са обсадени в Крепи-ан-Валоа (обновена)

  • саид куаши-
  • шериф куаши-
  • шарли ебдо-
  • "шарли ебдо"
Екзекуторите на „Шарли Ебдо“ са обсадени в Крепи-ан-Валоа (обновена) - 1
Германският в. „Билд“ разпространи снимки на издирваните братя от престоя им в Сирия.

Братята Саид Куаши на 34 години и Шериф Куаши на 32 години, които в сряда на обяд устроиха екзекуция на редакционния екип на хумористичния седмичник „Шарли Ебдо“, са обградени в къща в Крепи-ан-Валоа в департамента Оаз, северна Франция, съобщава Франс 3.

Кметът Бруно Фортие обаче в телефонен разговор за Ройтерс заяви, че не е информиран за полицейска акция. Все пак той потвърди, че градчето се облита от полицейски хеликоптери. В един от кварталите се наблюдавало струпване на полиция и жандармерия.

Достъпът до града не е забранен, отбеляза Бруно Фортие.

Следователите са се натъкнали на 10 коктейла „Молотов“ и две джихадистки знамена в изоставения автомобил, с който нападателите по-рано избягаха от местопрестъплението. Според някои източници той е бил открит в предградие на Париж, а според други – близо до град Вийер Котре в Пикардия, където са забелязани двамата братя.

88 000 души участват в издирването на нападателите на над редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо”. Това съобщи телевизия France 24, като се позова на френското вътрешно министерство.

Сред тях са 50 000 полицаи, 5000 служители на специалните части на полицията, 32 000 служители на жандармерията и 1150 войници.

Това означава, че те са радикални ислямисти и че е възможно да са планирали и други нападения с използване на запалителни смеси, коментира източник от разследването.

Първоначалните информации бяха, че издирваните са локализирани от полицията близо до град Вийер Котре на 85 км североизточно от Париж. Те се движели по национален път RN2 с автомобил Renault Clio – очевидно същото превозно средство, похитено в Париж веднага след покушението.

По-рано днес вътрешният министър Бернар Казньов обяви, че са задържани 7 души, които може да са съпричастни към нападението. Според „Фигаро“, сред арестуваните са сестрата на братята Куаши, нейният съпруг и съпругата на Саид Куаши.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шибани ислямисти

    3 0 Отговор
    СМЪРТ
  • 2 Браво

    0 1 Отговор
    Ся ше им пратим бат' Сали и бат' Бойко - бат" Сали ще преговаря (Меглена Кунева не става - може повече да ги разбира европейските ценности, ама я схване чии интереси трябва да защита, я не. Пък и е жена, а и тия май не ги тачат много-много европейските ценности) А като се откажат от преговорите с бат' Сали (терористите ще се откажат щото с български политик няма смисъл да се преговаря, пък и е бат' Сали), бат' Бойко ше ги стреля с гранатомет - тоя има опит с най-глемия ни бабаит за последните два-трийсет години - Чакъра от Хасково (лека му пръст)!
  • 3 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ

    Коментиран от #4

  • 4 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vasik Atanasova":

    tochno taka.publichno trepane bez kapka jal.
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 1 Отговор
    Публично трепане ли,в никакъв случаѝ. Това ще ги направи мъченици в очите на останалите радикалисти, и примерът им ще се последва и от други такива.По добре да ги затворят някъде и да ги ликвидират таѝно без много шум.
  • 6 диан

    0 0 Отговор
    как смърт
    мерки трябват да не пускат мисюлмани
    във франция
    да забранят религията въф франция после и другаде
    все пак християнин атентатор самоубиец няма
    те това им е целта да убият повече неверници
    преди да умрът
    и със смърт я постигат и какво
    идват други
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 türk

    0 0 Отговор
    kato se podigravash taka e
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 türk

    0 0 Отговор
    vinagi govorite za tursko robsvo azashto ne govorite za grızko robstvo koeto bılgarite baha 300 godini

    Коментиран от #20

  • 13 dulo

    0 0 Отговор
    свинете на снимката ще бъдат изпържени,роднините им ще видят рая облечени в свинските кожуси .
  • 14 türk

    0 0 Отговор
    zashto v svinski kojusi obyasni mi?
  • 15 türk

    0 0 Отговор
    ti kato imash toya gnav te kakvo da kajat
  • 16 türk

    0 0 Отговор
    ti mi kaji ima li nakoy da sepodigrava s nakakva religiya ne zavisimo koya

    Коментиран от #19, #26

  • 17 türk

    0 0 Отговор
    pravo
  • 18 Киро

    1 1 Отговор
    Само ги вижте тия!

    То си личи колко им е прогресивна религията - няма развита исламска държава (с изключение на Дубай, ама защото пак белия човек е дошъл)
  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "türk":

    сатирата тюрк не е подигравка.карикатурата също,тя е aнaлиз макар и хумористичен.никой не се подиграва с БОГ независимо как го наричаме,а се подиграваме на хората ,които го използват за целите си!
    да убиеш ,журналист особено карикатурист е висша форма на варварство.тези две мутри го демонстрират точно и тва няма нищо общо с мюсулманството,макар че при мюсулманите такива като тези двамата са в последно време на мода!
  • 20 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "türk":

    Византииците ни завладяват за около 160 г. и тогава сме имали относителна самостоятелност за големи периоди от време , и не са ни налагали да си сменяме религията с ятаган. Когато те завладеят държави които са далеч пред твоята държава, в културно и икономическо развитие, не е чак такава трагедия ,защото те дърпат и напред ,при нашият случаѝ от европеиска държава с започнал ренесанс далеч преди Англия,ни върнаха в началните диви години на феодализма. Държавите от разпадналата се Австро-Унгарска империя излязоха по-съвсем друг начин.
  • 21 Guantanamo

    0 1 Отговор
    брадати патладжани!
  • 22 krum

    0 1 Отговор
    Исляма е най-голямото зло на тази земя. Учи хората на антагонизъм, крайна омраза и убийства.
    Докато се толерира ще се развива.
    Ислямистите никога не са разбирали от дипломация. Единствения подход е сила!
  • 23 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Единият от братята талибани/муджахидини е бил вземан от домовете и обучаван от познайте кои специални служби, а пък и ако някой досетливко се сети и за какво е бил обучаван.

    Деси няма да се сети никога или по-точно няма да си признае.

    В тази връзка най-вероятно няма да бъдат заловени живи.

    Коментиран от #29

  • 24 Един различен поглед

    2 1 Отговор
    А какво ще кажете за следния сценарий:

    Намираме двама мюсюлмани; плащаме им добре и им нареждаме да изтрепят няколко известни журналиста. След това подхвърляме джихадистки знамена и коктейли Мотолотов в уж изоставения от тях автомобил. Накрая ги "ликвидираме" (разбира се без някой да види реални трупове) и хвърляме цялата вина на мюсюлманите и тяхната религия.

    Не твърдя, че така е станало, но помислете над този вариант. Писна ми по световните медии едната страна да изкарва невинна като новородено, а другите да са злодеи, терористи и т.н. Дори и това да е работа на Ислямска държава или друга подобна организация, някой замисля ли се аджеба защо тези хора вършат подобни неща? Вие ще бъдете ли съгласни чужди войски да се разхождат из собствената ви страна и да ви нареждат как да си живеете живота?

    Аз съм българин и нямам нищо общо с тази хора и религия, но нека да не изкаваме нещата черно/бели. Нищо в живота не е такова...

    Коментиран от #27

  • 25 ььь

    0 0 Отговор
    ГНУСНИ БОКЛУЦИ!!! са тези двамата
  • 26 вуяя

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "türk":

    наближава деня когато солидарноста на хората по света към...вас,мюсюлманите ще приключи...ще бъдете изритани там където ви е родината,тогава специално турците ще ядете бахура в убавата ви турция....вашето не е религия ...исляма е болест от която страда целия свят...боклуци скапани..това сте....понеже сте сган страхлива...извършвате терор,избивате невинн хора....какво очаквате,колко ще ви търпят а....

    Коментиран от #47

  • 27 Не съм съгласен

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Един различен поглед":

    Дрън, дрън, дрън. Извинявай, ама няма смисъл да се представяш, че си българин. Личи ти. Само не ми казвай, че си адвокат. Те обичат такива дрънканици и им викат логически съждения. Затова сме на този хал българите. Щото дрънкаме глупости.

    Коментиран от #31

  • 28 qqqq

    1 0 Отговор
    Това си е чиста провокация. Явно искат да въвлекат Франция в нещо или френското правителство иска да си развърже ръцете.
  • 29 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Васил Димчев":

    васко,лъжко,чакам още да ми покажеш къде по света смятат украйна за държава с управление на хунта и официалното преброяване на донбас със 70% руснаци в него.чакам те лъжецо!
  • 30 Българин

    1 0 Отговор
    Тия мразят много и то държавата, която ги е отгледала. П....стите отидоха и доубиха полицая, въпреки, че нищо не може да им направи и вдигна ръце. Международни споразумения за пленниците ли ще чакаш от тях. Те избиват наред. Сега като ги намерите идете ги задържайте. По един контролен в главата и толкоз. Стига сме се правили на цивилизовани. Те ни цакат с тези цивилизационни норми. За тях джамии, училища, помощи, а за европейците отрязани глави.

    Коментиран от #32

  • 31 Един различен поглед

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не съм съгласен":

    Не съм адвокат, но това е друга тема. Както и да е, аз се опитах да кажа, че не може да хората да се делят на "добри" и "лоши", нещата не са толкова прости и еднозначни както медиите се опитват да ги изкарат. Пък ти си вярвай ако искаш и че Земята е плоска...
  • 32 ани

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    В случая , напълно съм съгласна с теб ! Сещам се за българската поговорка : "Кучето скача според тоягата " Не трябваше да се отменя доживотната присъда без право на замяна !!!!!! Не приемам и това , че едва ли всички мюсюлмани са терористи ! Познавам и имам приятели турци които са прекрасни хора !! Но наистина трябва да се спре с толерантността с животни като тези алжирци !!!
  • 33 Васил Димчев

    2 0 Отговор
    Тука много капацитети и то смели, за нула време унищожиха и нации, политически партии и религии.

    Тя тая американска мечта е стара. Който не си спомня Виетнам да се потруди и образова. В чалготеката няма да научите нищо.

    Колко лесно се манипулира неграмотния и простия.

    Тука врещи да избием мюсюлманите и да ги унищожим а след това си пуска някоя кючек-чалгарка да извива ориенталски маанета и се по.ира от кеф.
  • 34 donbaro75

    2 0 Отговор
    Isliama triabva da se zatrie,ot AVRAAM do naschi dni niama mira ot tezi-sinove na SATANATA. triabva da budat unischtojeni.
  • 35 donbaro75

    1 0 Отговор
    ЕLOXIM-NA IVRIT ZNACHI -GOSPOD BOG,A NA ARABSKI ALLAXIM,RAZLIKATA E POCHTI NISCHTOJNA,TE SA SINOVE NA EDIN I SUSCHTI BASCHTA - AVRAAM-KOETO ZNACHI BASCHTA NA MNOZINA.

    Коментиран от #36

  • 36 Васил Димчев

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "donbaro75":

    Ми ти господин чалгарю ако си християнин също се водиш наследник на Авраам.

    Чалгата и боко-тиквата са ви изпили мозъка.

    Коментиран от #45

  • 37 чичо манчо

    2 0 Отговор
    Френската Република изпадна в ситуацията на един герой от роман на Мери Шели , ама за разлика от романа стана нещо различно .............Чудовището , Радикален ислям успя да избяга и започна да прави бели - нещо което не е много приятно .
    Въпроса е по скоро морален, създателят на чудовището носи ли отговорност за делата си .
    Или чудовището е само достатъчно за да понесе отговорността на създателя си и за своите дела ...........
    факт е че една западна цивилизация се чувства като Бог прави каквото и падне без да си прави сметка че ще има отрицателни за други култури ...................
    БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ С ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ .........

    Коментиран от #38

  • 38 ккк

    1 3 Отговор

    До коментар #37 от "чичо манчо ":

    Ми с кои да сме приятели,бе колега?С руснаците ли?/45 години бяхме от най-близките приятели с тях и всички видяхме резултата/.Или може би трябва да станем джамахирия и се целуваме с арабите?На който не му харесват чудовищата на запад- да отиде на изток -поне това можем да правим сега -да пътуваме. Като не ви харесват приятелите на България- излизайте на избори и гласувайте- за Волен -нали той води правилния курс- към Москва.

    Коментиран от #42, #44

  • 39 Кобрата

    0 0 Отговор
    На тези главите им са за рязане от шията надолу
  • 40 Бай хой

    2 0 Отговор
    Умнико ми нали като ни окупираха от нато започна голямото строителство но джамии и ислямизирането на България.

    Сега направо ни задължават да настаняваме ислямисти в южна България като в същото време се прогонва местното християнско население.

    Коментиран от #46

  • 41 Striker

    2 0 Отговор
    Те напускаха милион всякаква паплач, че и паспорти им дават, сега реват...
  • 42 чичо манчо

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "ккк":

    За Френците не искам да мисля .
    Който си го е дробил да си го сърба ....
    Колкото ,за нас -Крайно време е да спрем да си събуваме гащите пред всеки който почука на вратата ни -на това там му викат проституция .
    Биле сме Самостойна държава и пак ще бъдем, и пътят на там -не е като сервилничим на руси или американци .

    Коментиран от #48

  • 43 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Целият световен ред е сбъркан с тази толерастия, водеща началото си от края на 40-те, като противовес на нацизма... Просто в старите демокрации не може да има мултиетнически общества, както в изкуствено създадената държава САЩ. Това ще бъде осъзнато рано, късно или твърде късно. Само дано не е третият вариант...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Васил Димчев":

    васко,лъжко чакам да отречеш лъжите си!чакам линкове за твърденията ти!
  • 46 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бай хой":

    байко,ислямизацията започна 1944 година след коликтивизацията и унищожаването на българското село,не на турското не на циганското не на помашкото ,а на българското.до тази година мюсулманите в бг намаляват в относителния дял на населението ,а ромите ги няма никви щото българина е плодовит и силен.1990 година въпреки репресиите ,малцинствата от мюсулмани и роми бяха нараснали сериозно,щото в панелките не се гледат по много българчета ,а и инжинерчетата дето се нароиха заедно с комсомолчетата им падна сериозно потенцията.през прехода има преброявания и статистика в която се вижда че няма сериозни изменения на демогравската картина от 1990 .демек не е вярно че циганите са нараснали като количество след влизането ни в нато.
  • 47 Съдията

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "вуяя":

    Не знам какво си видял и какво знаеш за Турция и турците сега, но Турция се е променила много, младежта и иска да живее свободна и по модерен стил както мъжете така и жените. От началото на 20 век Турция е била винаги свързана с Европа, малко е останало от Османският им манталитет. Доста преди европейките ,турските жени са имали право да гласуват на свободни избори. И сега ако, ходиш и минаваш през Турция ще се учудиш и ще те изненада факта колко ни уважават и колко са гостоприемни,сърдечни и дружелюбни към нас, чак ми става неудобно какво съм си мислел аз и мислим българите като цяло за тях. Изглежда те са успели да заровят томаховката на омразата между нас ,а ние още не ! Да трудно е знам, като чист българин и родолюбец, че е много трудно да се преглътне това което са сторили в миналото на нашите прародители, народ и държава но, в крайна сметка какво е виновно едно току що родено турско бебе което се ражда.... мразено за това което е извършил преди 300 г. пра пра пра пра дядо му.... времената ,нравите, светът е бил друг и ние не сме прощавали и не сме галели враговете си с перце ! Така е, трудно е да преглътнеш хапката но, не знам пък и безкрайната злоба докъде ще ни доведе и какво и на кого ще помогне! Прави са за мен и №19 и №20....така е, и не знам, много са сложни отношенията на хората по между им ,но Турция, Тунис, Мароко определено се отличават и по манталитет и по начин на живот от останалите мисюлмански държави !

    Коментиран от #50

  • 48 гост 1

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "чичо манчо":

    Ей,... чичо манчо ,кой си ти бе...? Какви ги приказваш бе, кой си ти, кои сме ние, че хабиш времето на хората тука да ти четат недомислените глупости ! За каква "независимост" говориш бе, това знаеш ли че, трябва да се защитава и отстоява, и ти как го мислиш това да стане ...с нашата скопена 25000 хил. БГ армия ли и с 25% жени в нея ? То ние не можем доматите в двора да си опазим от една шепа цигани , ти ми говориш на швейцарци да си играем ! !
  • 49 Другият

    0 0 Отговор
    Ще видят алаха,,,а дано...ама надали ,ша са запознаят ама по-скоро с някой червей под земята !
  • 50 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Съдията":

    Не знам какво си видял и какво знаеш за Турция и турците сега, но Турция се е променила много, младежта и иска да живее свободна и по модерен стил както мъжете така и жените.

    ===========

    Ъхъ, точно т'ва искат, за това си избират ислямист за президент!

    Я иди в централна Турция, да видиш тия "светски" и "модерни" хора.