Отидете към основна версия

9 Януари, 2015 16:31, обновена 9 Януари, 2015 16:31 4 100 3

Нова престрелка в Париж, има заложници (обновена)

  • париж-
  • монруж-
  • "шарли ебдо"-
  • шарли ебдо-
  • полицайката-
  • заложник-
  • стрелба-
  • заложници

Тъмнокожият мъж може да е убиецът на полицайката, която почина вчера в болница от раните си

Снимка: АП/БТА

Престрелка между полицай и неизвестен мъж, въоръжен с „Калашников“, е станала в източната част на Париж, съобщи в. "Лез Еко".

След стрелбата престъпникът е взел заложник. Според телевизия BFM, заложниците са не по-малко от петима, като сред тях има жени и деца. Същата информация предава и Би Би Си, като говори за множество ранени. Според АФП пък има и двама убити при стрелбата. От френското Министерство на вътрешните работи още не са потвърдили офицално информацията за две жертви.

Очевидци на произшествието са свидетелствали, че поне един човек е бил ранен при инцидента, станал в супермаркет за кашерни продукти (еврейски магазин за храни според юдейския канон). Полицейски източници не изключват това да е същият човек, убил вчера полицайка в парижкото предградие Монруж и ранил тежко неин колега.

Френската полиция публикува в своя официален Туитър акаунт снимките и имената на двама заподозрени за убийството на полицейската служителка в Париж вчера. Става дума за 32-годишния чернокож Амеди Кулибали и 26-годишната Хаят Бумедиен.

Според France Info описанието на днешния стрелец съответства на даденото от свидетели за вчерашния терорист в Монруж. Става дума за човек с африканска външност. „Знаете кой съм аз. Ще държа тези хора тук, докато вдигнете блокадата от Дамартен ан Гоел и позволите на братята Куаши да си тръгнат", казал той. Мъжът е тежко въоръжен с поне два автомата "Калашников", уточнява Би Би Си.

За стрелбата в Монруж днес са били арестувани двама души – най-вероятно членове на семейството на заподозрения. Самоличността на убиеца на жената полицай е установена. Според в. „Паризиен“, той принадлежи към радикална ислямистка групировка и се познава с братята Саид и Шериф Куаши, които устроиха кървавата баня в редакцията на „Шарли Ебдо“. Изданието се позовава на източници от разследването.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: