Отидете към основна версия

2 826 6

„Шарли Ебдо“: Всичко е простено - Видео

  • шарли ебдо-
  • карикатура-
  • мохамед-
  • пророк-
  • тероризъм

250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната

Карикатура на плачещия пророк Мохамед е опит да се постигне помирение в обществото за трагичния акт

Първият брой на френското сатирично списание ще излезе на 14 януари сряда в 3 млн. бройки. Това е 50 пъти повече от традиционния му тираж.

На първа страница на зелен фон се вижда пророка Мохамед, който под надписа „Всичко е простено“ държи табела „Аз съм Шарли“.

Карикатура на плачещия пророк Мохамед е опит да се постигне помирение в обществото за трагичния акт, коментира в профила си в Twitter Алис Вал.

На 7 януари братята Шариф и Саид Куаши убиха 12 души в редакцията на списанието и раниха други десетима.

Излизането на списанието става възможно след като в. „Либерасион“ отвори редакцията си за опечалените колеги. Редакцията на „Шарли Ебдо“ е затворена заради следствието по нападението, в което загинаха 8 журналисти.

Френските власти ще отпуснат на сатиричния седмичник „Шарли Ебдо“ около 1 млн. евро, съобщи преди дни министърът на културата на Франция Фльор Пелерин.

Часове след кървавата касапница на братята Шариф и Саид Куаши водещи издания обявиха волята си безкористна подкрепа на колегите си от „Шарли Ебдо“, за да могат да продължат своята работа.

250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: