Отидете към основна версия

2 522 31

Изтеглят тежките оръжия от Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • тежки оръжия
Снимка: АП/БТА

Започва изтеглянето на тежките оръжия от фронтовата линия в Донбас. Това съобщават украински медии, които се позовават на ръководителя на украинската група военни в Съвместния център за контрол и координация на прекратяването на огъня Петро Каноник.

"Късно снощи представителят на Русия в Съвместния център и лидерите на самообявилите се Донецка и Луганска народни републики подписаха документите за изтеглянето от днес - 22 февруари", съобщи той.

Междувременно бяха цитирани данни, че през последното денонощие украинските сили за сигурност са нарушили 27 пъти примирието. Сраженията се  водеха главно в района на Донецкото летище. Напрежението в югоизточната част на страната остава.

По-рано украинските сили обявиха, че техни позиции в Донбас са били подложени на обстрел 32 пъти. В района  бeше извършена размяна на петдесет и двама пленени руски бойци и 139-ма украински военни.

Вчера украинските власти и проруските сепаратисти размениха пленници.

Новината бе потвърдена от украинския президент Петро Порошенко, цитиран от Асошиейтед прес. "В близко време 140 от нашите герои ще бъдат свободни", написа Порошенко в Туитър. Размяната се осъществи в един от бастионите на бунтовниците, Луганск. 52 сепаратисти бяха освободени срещу 139 бойци от силите на Киев, предаде Униан.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: