Отидете към основна версия

13 257 25

Бетонът по германските аутобани се напука от жегите

  • магистрали-
  • бетон-
  • напукване-
  • германия-
  • жега

От нетипичните за Германия жеги последните дни страдат не само хората и животните, до и пътищата и най-вече магистралите с бетонно покритие. В Баден Вюртенберг дори беше въведено ограничение от 80 км. за превозните средства, които се движат по бетонни пътища.

От Министерството на транспорта на ФРГ съобщиха за висока степен на опасност от напукване на настилката заради горещините. Така например, на един от главните аутобани в страната – №5, недалеч от Хайделберг в резултат на жегите пътят, се е напукал, а бетонна на места се е повдигнал. Ограничение от 80 км. е въведено и на определени участъци от магистрали А14 и А9 в Саксония-Анхалт, поради опасност от напукване на пътната настилка.

В събота най-високата дневна температура беше измерена в Бад-Дюркхайм в провинция Рейнланд-Пфалц – 39.2 градуса по Целзий. Предишният рекорд от 40.2 градуса не беше счупен, припомни Германската метеорологична служба.

Нетипичните за Германия жеги накараха голяма част от местното население да потърси разхлаждане в море, езера и басейни. Това обаче доведе до рязко покачване през последните два дни на смъртните случаи. В езеро в Бавария се удави 4-годишно момченце, а на открит басейн в град Зиген – тийнейджър. Двама мъже се удавиха недалеч от Ахен. В Бранденбург, Хамбург и други градове също са регистрирани смъртни случаи в следствие на удавяния. От германската спасителна служба припомнят, че през 2014 г. са се удавили 392 души, като повечето от тях са се къпали в реки и езера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини