Отидете към основна версия

6 Януари, 2016 07:30, обновена 6 Януари, 2016 07:30 1 843 2

Да шофираш из Австралия с акула на капака

  • акула-
  • глоба-
  • австралия-
  • тигрова акула

Кадри с рибар, който шофира през Австралия с тигрова акула, завързана за колата му, се разпространиха като вирус из интернет

Рибарите, също като ловците, обичат да се хвалят с улова си, дори малко повече. Всички сме попадали на снимки на горди мъже, които държат в ръце огромни риби и снимки на ловци, които са завързали някое животно към капака или бронята на колата си. Оказва се обаче, че и рибарите могат да парадират по този начин.

Един рибар е бил заснет как шофира из цяла Австралия с тигрова акула привързана към предната част на колата му. Тази показност обаче може да струва на мъжа глоба от над 3500 евро.

Кадри на странното пътешествие са били заснети от смаян местен жител, който ги качил в социалните медии и те се разпространили като вирус.

Агенцията по риболов в Западна Австралия съобщи, че разследва инцидента, отбелязвайки, че рибарят може да бъде глобен, ако акулата е с размери над позволените.

"Всички китови акули, включително тигровите акули, с гръбна перка от 700 мм и повече се водят защитени", заяви говорителят на отдел.

Рибарят защитил поведението си, като обяснил, че е извадил мъртвото създание от водата. Така той предотвратил появата на други хищници, които биха били привлечени от трупа и биха могли да застрашат водолазите в района.

Човекът, който е в напреднала възраст, заяви, че не е успял да вдигне акулата върху лодката си и за това я прикрепил към предната част на колата си, за да я премести.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: