Отидете към основна версия

2 084 6

Бежанец, спасен от принцеса Даяна, иска убежище в Англия

  • англия-
  • принцеса даяна-
  • бежанец

Арнауд Уамбо в момента е в Германия

Снимка: БТА/AP

Камерунец, чийто живот е бил спасен, благодарение на принцеса Даяна, сега иска убежище във Великобритания, съобщи „Сън“.

Арнауд Уамбо е бил 7-годишен, когато преди 20 години е претърпял сърдечна трансплантация в Лондон. Операцията е била уредена благодарение на принцеса Даяна, която на няколко пъти е разговаряла с момчето. Неговата история пък стана медийна сензация на Острова.

Впоследствие момчето се връща в Камерун, след като получава хиляди паунда помощи. През 2014 г. обаче той решава да се върне в Европа. Взима пари на заем от своето семейство и чрез трафиканти на хора успява да стигне до Германия.

„Ако принцеса Даяна беше жива, щеше да ме прибере във Великобритания. Още пазя нейна снимка. Наричам я мамо. Платих на трафиканти да ме прекарат през Нигер. След това платих на други, за да стигна до Алжир. Прекарах повечето време в багажника на ван. Полицаи ни спираха на няколко пъти. Всички те са корумпирани. Плащахме на всички. Скоро парите свършиха и трябваше отново да звънна в къщи за помощ. Чичо ми беше бесен. Аз обаче бях много гладен. Ядях от кофите. Трябваше да се справя“, заявява Уамбо.

В крайна сметка той успява да стигне до Германия през август. Сега живее в комфортна стая с плазмен телевизор в град Стайненброн. Арнауд получава по 500 евро месечна помощ, след като се е регистрирал като бежанец. В момента той има три мобилни телефона, но твърди, че в Германия не му харесва. Най-основната причина е езика. Той е получил безплатен тримесечен курс, но не е успял да го усвои.

„Може да остана блокиран тук с години. Искам хората в Англия да знаят, че още съм жив. Срещнах се с принцеса Даяна няколко пъти. Тя беше толкова мила. Не можах да повярвам, като разбрах, че е починала. Надявах се, че ще поддържаме връзка. Сърцето ми бе разбито. Все още не мога да повярвам. Мечтата ми е да стигна до Англия“, допълва Уамбо.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: